Συνεχίζεται το αρνητικό κλίμα στην Ευρώπη

Πτωτικών τάσεων συνέχεια για τις ευρωαγορές με τις μετοχές των εταιριών λιανικής, αλλά και τις τεχνολογικές μετοχές να αποτελούν τους αρνητικούς πρωταγωνιστές. Πτωτικό άνοιγμα δείχνουν τα futures στη Wall.

Διευρύνονται οι απώλειες για τις ευρωπαϊκές αγορές με τις μετοχές των τεχνολογικών εταιριών, αλλά και των επιχειρήσεων λιανικής να δημιουργούν πιέσεις στους δείκτες, ενώ το θέμα του Ιράκ αποτελεί πάντοτε μια πηγή ανησυχίας, όπως τονίζουν σχετικώς αναλυτές της αγοράς.

Αναλυτικότερα, οι αρνητικές εκτιμήσεις της Dixon (εταιρία λιανικής) για τα αποτελέσματα έτους της επιχείρησης στάθηκαν αρκετές ώστε να ωθήσουν χαμηλότερα τις εταιρίες του αντίστοιχου κλάδου.

Εξάλλου, η ”προειδοποίηση” της Gateaway για την κερδοφορία της, δημιούργησε ανησυχία στους επενδυτές για την πορεία της αγοράς υπολογιστών.

Στο μεταξύ, η Γερμανία αναμένεται να δεχθεί τις ”επικρίσεις” των Βρυξελλών για το αυξανόμενο έλλειμμά της, στοιχείο που λειτουργεί επίσης αρνητικά στην πορεία του δείκτη DAX.

Στο Παρίσι απώλειες ισχυρές απώλειες σημείωνουν οι τίτλοι της EADS, αλλά και της Alcatel, ενώ πιέσεις δέχονται και οι πετρελαικές εταιρίες.

Εξάλλου, στο αρνητικό κλίμα ”συμβάλλουν” τα futures στη Wall, όπου καταδεικνύουν άνοιγμα σε αρνητικό έδαφος.

Στις μονάδες 3.941 μονάδες κινείται ο δείκτης FTSE 100 (-0,40%), ενώ απώλειες ύψους 0,62% σημειώνει ο CAC 40, στις 3.141 μονάδες.

Εξάλλου, πτωτικά κατά 1,22% κινείται το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, στις 3.076 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v