Παραγγελία 1,5 δισ. δολαρίων δέχτηκε η Airbus

Έξι αεροσκάφη τύπου Α380 πρόκειται να προμηθευτεί από την Airbus η Malaysian Airlines System, αξίας 1,5 δισ. δολαρίων, αποτελώντας έτσι την δέκατη εταιρία που αποφάσισε να παραγγείλει το 550 θέσεων αεροσκάφος.

Παραγγελία 1,5 δισ. δολαρίων δέχτηκε η Airbus
Από την Airbus επέλεξε να αγοράσει έξι αεροσκάφη τύπου Α380 η Malaysian Airlines έναντι του ποσού των 1,5 δις. δολαρίων, αποτελώντας έτσι την δέκατη εταιρία που παραγγέλνει το συγκεκριμένο 550 θέσεων αεροσκάφος της ευρωπαϊκής κοινοπραξίας.

Τα αεροπλάνα θα τεθούν σε λειτουργία από τον εθνικό αερομεταφορέα της χώρας το 2007, δηλαδή ένα χρόνο αφού το μοντέλο ξεκινήσει τις εμπορικές πτήσεις, όπως ανακοίνωσε η Airbus. Η Malaysian Airlines ανακοίνωσε ότι επέλεξε το μεγαλύτερο αεροσκάφος που υπάρχει στην αγορά, προκειμένου να καλύψει την αυξημένη ζήτηση των διεθνών πτήσεων.

Η Airbus από την πλευρά της κατασκευάζει το Α380 προκειμένου να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό από το 747 της αμερικανικής Boeing. Μάλιστα, η Airbus στοχεύει στην αγορά της Ασίας παρέχοντας εκπτώσεις στις τιμές, προκειμένου να πετύχει το στόχο της για παράδοση 300 αεροσκαφών ετησίως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v