Νευρικό το κλίμα στην Ευρώπη

Νευρικότητα επικρατεί στις ευρωπαϊκές αγορές με τις τεχνολογικές και πετρελαϊκές μετοχές να σημειώνουν κέρδη και τους γεωπολιτικούς φόβους και την χθεσινή πορεία της Wall να δημιουργούν πιέσεις για τις μετοχές.

Mε μικτά πρόσημα ξεκίνησαν τη συνεδρίαση τα ευρωπαικά χρηματιστήρια με τις τεχνολογικές εταιρίες να ωθούν υψηλότερα τον DAX, ύστερα από τις θετικές ανακοινώσεις της SAP για τις πωλήσεις της το 2002.

Ωστόσο, όπως τονίζουν αναλυτές η σημερινή συνεδρίαση χαρακτηρίζεται από νευρικότητα, καθώς ”οι αγορές βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή”.

Κέρδη σημειώνουν επίσης οι φαρμακευτικοί τίτλοι με αιχμή την Aventis, ενώ στον αντίποδα, συνεχίζεται η αρνητική πορεία για τις εταιρίες λιανικής και ιδιαίτερα τη Μetro και τη Selfgidges.

Εξάλλου, τα βλέμματα των επενδυτών στρέφονται στις σημερινές συνεδριάσεις της ΕΚΤ και της Τράπεζας της Αγγλίας, που δεν αναμένεται να μεταβάλλουν τα επιτόκια.

Ανοδικά κινούνται και πετρελαικές μετοχές, ύστερα από την ενίσχυση των τιμών του μαύρου χρυσού, ενώ αναλυτές της αγοράς υποστηρίζουν πως το ζήτημα του Ιράκ ευνοεί τις πετρελαϊκές εταιρίες.

Στις 3.916 μονάδες ξεκίνησε ο FTSE 100 (-0,21%), ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 σημειώνει απώλειες 0,31%, στις 3.084 μονάδες.

Εξάλλου, στις 2.996 μονάδες κινείται ο δείκτης DAX, σημειώνοντας κέρδη ύψους 0,10%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v