Σε αρνητικό έδαφος ”γύρισε” η Eυρώπη

Σε αρνητικό έδαφος κινείται η Ευρώπη, ως αποτέλεσμα της πτώσης των μετοχών εταιριών λιανικής, των ανησυχιών αναφορικά με το Ιράκ, αλλά και το αναμενόμενο νευρικό ξεκίνημα στη Wall Street.

Σε πτωτική τροχιά βρίσκονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ως αποτέλεσμα της υποχώρησης που σημειώνουν οι μετοχές εταιριών που σχετίζονται με την καταναλωτική δαπάνη (λιανικές), αλλά και των αρνητικών στοιχείων από την ανεργία στη Γερμανία, η οποία διαμορφώθηκε σε υψηλά 4,5 ετών.

Η ”ευρωπα:κή” οικονομία θα διολισθήσει περαιτέρω αν η κατανάλωση απωλέσει τη δυναμική της, σχολιάζουν αναλυτές της αγοράς.

Πτωτικά κινούνται οι τίτλοι της γερμανικής Metro, αλλά και των Κarstadtquelle, Sandison και Royal Philips, ενώ μικρό ενδιαφέρον φαίνεται να επιδεικνύουν οι επενδυτές για τις αποφάσεις των ΕΚΤ και ΒοΕ αναφορικά με την πορεία των επιτοκίων.

Εξάλλου, με νευρικότητα αναμένεται να ξεκινήσει η Wall Street, στοιχείο, που επιτείνει το αρνητικό κλίμα, αφού, όπως τονίζουν οι αναλυτές, η Ευρώπη θα κοιτάξει προς τις ΗΠΑ για να αντλήσει δυνάμεις.

Παράλληλα, το θέμα του Ιράκ συνεχίζει να βασανίζει τους επενδυτές, ύστερα μάλιστα από την αποστολή τριών στρατηγικών βομβαρδιστικών τύπου Β-1 στο Κάταρ.

Στις 3.868 μονάδες κινείται ο δείκτης FTSE 100, καταγράφοντας πτώση κατά 1,43%, ενώ ο δείκτης CAC 40 κινείται στις 3.055 μονάδες (- 1,26%).

Εξάλλου, στις 2.937 μονάδες κινείται ο δείκτης DAX (-1,85%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v