Με...ασφάλεια τα κέρδη στην Ευρώπη!

Τα κέρδη των ασφαλιστικών εταιριών είναι αυτά που οδηγούν σε ανοδική πορεία τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η Deutsche Bank συμβούλεψε τους επενδυτές να αγοράσουν μετοχές της ασφαλιστικής Aviva, ενώ αντίθετα η Carrefour υποχωρεί ύστερα από την πτώση των πωλήσεων στο δ΄ τρίμηνο.

Οι ασφαλιστικές εταιρίες οδηγούν την άνοδο στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η Deutsche Bank συμβούλεψε τους επενδυτές να αγοράσουν μετοχές της ασφαλίστικής Aviva.

Η βρετανική Aviva καταγράφει κέρδη της τάξης του 4%, ύστερα από τη σύσταση του Τζέημς Πίρς, αναλυτού της Deutsche Bank, ότι η μετοχή της αποτελεί επενδυτική ευκαιρία, έχοντας υποχωρήσει κατά 48% το προηγούμενο έτος. Υψηλότερα κατά 1,1% κινείται και ο τίτλος της επίσης βρετανικής ασφαλιστικής, Legal & General Group.

Αντίθετα, η Carrefour υποχωρεί κατά 4,6%, καθώς οι επενδυτές επικεντρώθηκαν στα αποτελέσματα των πωλήσεων του τετάρτου τριμήνου, τα οποία υποχώρησαν κατά 1,7% εξαιτίας των μειωμένων εσόδων από τη Λατινική Αμερική.

Η Safeway διευρύνει τα κέρδη της κατά 5%, ύστερα από τη χθεσινή άνοδο της τάξης του 20%, καθώς συνεχίζονται οι φήμες σχετικά με πιθανή κοινή προσφορά εξαγοράς της από τις J Sainsbury και Asda της Wal-Mart Stores.

H Fortis υποχωρεί κατά 2,6%, καθώς ο μεγαλύτερος βελγικός χρηματοοικονομικός όμιλος ανακοίνωσε ότι τα λειτουργικά κέρδη του 2002 αναμένεται να καταγράψουν πτώση κατά 80%.

Θετική επίδραση έχει και η απροσδόκητη αύξηση των βιομηχανικών παραγγελιών στη Γερμανία το Νοέμβριο κατά 1,7%, που αποτελεί την υψηλότερη των τελευταίων έξι μηνών.

Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο καταγράφει άνοδο 1,47% στις 3991,8 μονάδες, ενώ και ο CAC 40 ενισχύεται περί το 0,94% στις 3181,80 μονάδες. Ο DAX στη Φρανκφούρτη αυξάνει τα κέρδη του κατά 1,58% στις 3085,68 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v