Πρόταση εξαγοράς της Sainsbury για την Safeway

Την πρόθεσή της να προσφέρει 3 δισ. στερλίνες για την εξαγορά της Safeway, ανακοίνωσε η Sainsbury, ανοίγοντας επισήμως τον πόλεμο προσφορών μετά την πρόταση ύψους 2,65 δισ. στερλίνων που είχε ήδη υποβάλλει η WM Morrison.

Πρόταση εξαγοράς της Sainsbury για την Safeway
Την πρόθεσή της να κάνει πρόταση εξαγοράς ύψους 3 δισ. στερλίνες για την εταιρία Safeway ανακοίνωσε η εταιρία J. Sainsbury, ανοίγοντας επισήμως τον πόλεμο προσφορών για την εξαγορά της τέταρτης μεγαλύτερης αλυσίδας σούπερ μάρκετ της Μ. Βρετανίας.

Μετά την ανακοίνωση για την αύξηση του ποσοστού της κατά 4% στα μέσα των Χριστουγέννων, η Sainsbury αναφέρει ότι σκοπεύει να κάνει προσφορά για την αγορά μετοχών της Safeway σε τιμή 300 πέννες ανά μετοχή, προσφέροντας μετρητά και μετοχές.

Η πρόταση της Sainsbury έγινε μετά την προσφορά ύψους 2,65 δισ. στερλίνων της WM Morrison για την Safeway την περασμένη εβδομάδα.

Όπως ανέφερε ο οικονομικός διευθυντής της εταιρίας κ. P. Davis, η εταιρία του σκοπεύει να ζητήσει πληροφορίες από την Safeway, οι οποίες θα τις επιτρέψουν ανακαλύψουν τις συνέργιες και τα ταμειακά διαθέσιμα που θα προκύψουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v