Vodafone: Eκτός των σχεδίων αφήνει την Panafon

Εκτός των σχεδίων της μητρικής της Vodafone μένει η Panafon, ύστερα από την ανακοίνωση της πρόθεσης για αύξηση των μεριδίων συμμετοχής της βρετανικής εταιρίας στις θυγατρικές της σε Σουηδία, Ολλανδία και Πορτογαλία.

Vodafone: Eκτός των σχεδίων αφήνει την Panafon
Την πρόθεσή της να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο των θυγατρικών της στην Ολλανδία, τη Σουηδία και την Πορτογαλία εξέφρασε η βρετανική Vodafone, αποκλείοντας κατά συνέπεια την Panafon από το εν λόγω σχέδιo.

Η μεγαλύτερη εταιρία κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως, βρίσκεται σε συνομιλίες με την Europolitan Vodafone στη Σουηδία, την Vodafone Libertel στην Ολλανδία και την Vodafone Telecel-Communicacoes Pessoais, προκειμένου να αυξήσει στο 100% το μερίδιο συμμετοχής της σε αυτές, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Vodafone, Μπόμπυ Λιτς, σε συνέντευξή του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Vodafone δεν προτίθεται να καταθέσει κάποια προσφορά τόσο για την Panafon όσο και για την Japan Telecom Holdings.

Συγκεκριμένα, η Vodafone αναμένεται να καταθέσει προσφορά ύψους 45 σουηδικών κορόνων ανά μετοχή για το 25% της Europolitan που δεν διαθέτει, 11 ευρώ ανά μετοχή για το 22% της Libertel και 8,50 ευρώ ανά μετοχή για το 39% της μονάδας της στην Πορτογαλία.

Αναλυτής της Dresdner Kleinwort Wasserstein σχολίασε χαρακτηριστικά ότι η κίνηση αυτή της Vodafone αποσκοπεί στο να βρει ένα ”σπίτι” για τα κεφάλαιά της, αφού δεν εξαγοράζει την Cegetel, προσθέτοντας μάλιστα ότι το ποσό δεν είναι μεγάλο για την εταιρία.

Εξάλλου, ο βρετανικός κολοσσός κινητής τηλεφωνίας μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου πρόκειται να αποκτήσει το 100% της Vodafone Espana, καθώς η ισπανική κατασκευαστική εταιρία Acciona επιβεβαίωσε ότι θα κάνει χρήση του option πώλησης του μεριδίου συμμετοχής της, έναντι του ποσού των 2 δισ. ευρώ.

Αναλυτής της Bear Sterns αναφέρει ότι η Vodafone θα μπορούσε να είχε καταθέσει υψηλότερες προσφορές κατά 32%, χωρίς να πλήξει τα κέρδη της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v