Η βιομηχανική παραγωγή ωθεί τον DAX (update)

Σημαντικά κέρδη εμφανίζουν οι ευρωαγορές, μετά την ευχάριστη έκπληξη από τη βιομηχανική παραγωγή Νοεμβρίου της Γερμανίας (στο 2,5% έναντι εκτιμήσεων για 0,6%), αλλά και μετά τη χθεσινή απόφαση του ΟΠΕΚ για αύξηση της παραγωγής. Ανοδικό ”δείχνουν” τα futures στη Wall.

Ανοδικά κινούνται οι ευρωαγορές μετά το μέσον της συνεδρίασης της Δευτέρας, καθώς μακροοικονομικά νέα από τη Γερμανία, αλλά και η απόφαση του ΟΠΕΚ να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου, τονώνουν το ηθικό των επενδυτών. Θετική είναι και η επίδραση των futures στη Wall, τα οποία ”δείχνουν” ανοδικό άνοιγμα.

O Οργανισμός αποφάσισε την ενίσχυση της παραγωγής κατά 1,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως, δεδομένο που απομακρύνει προσωρινά– αναφέρουν οι αναλυτές – τις πιέσεις στις τιμές του μαύρου χρυσού, αλλά και στις αγορές.

Κέρδη 0,67% σημειώνει ο δείκτης FTSE 100 στο χρηματιστήριο του Λονδίνου (στις 4.000,7 μονάδες), παρά την υπολογίσιμη αύξηση στις τιμές παραγωγού του Δεκεμβρίου, στο 2,8%, έναντι του 1,7%, που προέβλεπαν οι αναλυτές. Η εξέλιξη δεν φαίνεται να θορύβησε τους επενδυτές, αφού εκτιμάται ότι αν αφαιρεθούν οι ανατιμήσεις που οφείλονται στην άνοδο της τιμής του πετρελαίου, η μεταβολή ήταν ”κανονική”.

Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX κινήθηκε ακόμη υψηλότερα, μετά την ανακοίνωση της γερμανικής βιομηχανικής παραγωγής Νοεμβρίου, σε επίπεδα σημαντικά βελτιωμένα, στο 2,5%, έναντι των εκτιμήσεων που έκαναν λόγο για αύξηση κατά 0,6%. Αυτή την ώρα, ο δείκτης διαμορφώνεται στο +2,86% και τις 3.124 μονάδες.

Κέρδη της τάξης του 1,47% εμφανίζει και το γαλλικό χρηματιστήριο, με τον CAC στις 3.206 μονάδες.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές των τραπεζικών μετοχών, αλλά και της France Telecom, αφού αυτήν την εβδομάδα αναμένεται να εκδώσει το εταιρικό της ομόλογο, στοιχείο που σύμφωνα με τους αναλυτές θα ωθήσει υψηλότερα τους τίτλους της εταιρίας.

Ανάλογα κινούνται οι μετοχές της Safeway, αλλά και της Sainsbury, ύστερα από την πρόταση για εξαγορά της πρώτης από την τελευταία, ενώ σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι τίτλοι του Reuters, ύστερα από δημοσίευμα των Sunday Times για πιθανές περικοπές εργαζομένων ύψους 1.000 ατόμων περίπου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v