Εκπλήσσει η Microsoft, απογοητεύει η Sun

Σοκ προκάλεσε στη Wall Street η Microsoft ανακοινώνοντας ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της θα καταβάλλει μέρισμα, αναθεωρώντας παράλληλα προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τις πωλήσεις του επόμενου τριμήνου. Τις μεγαλύτερες ζημίες στην ιστορία της ανακοίνωσε για το τρίμηνο η Sun Microsystems.

Εκπλήσσει η Microsoft, απογοητεύει η Sun
Αιφνιδίασε την αγορά η Microsoft ανακοινώνοντας την καταβολή μερίσματος για πρώτη φορά στην ιστορία της, περικόπτοντας παράλληλα τις εκτιμήσεις για τις πωλήσεις του επόμενου τριμήνου. Η Sun Microsystems από την πλευρά της, κατέγραψε τις μεγαλύτερες ζημίες στην ιστορία της.

Ο μεγαλύτερος όμιλος πληροφορικής παγκοσμίως ανακοίνωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη, όχι όμως και πωλήσεις. Συγκεκριμένα, η Microsoft ανακοίνωσε κέρδη ύψους 47 σεντς ανά μετοχή επί των πωλήσεων των 8,5 δισ. δολαρίων.

Οι αναλυτές περίμεναν 46 σεντς ανά μετοχή και πωλήσεις 8,6 δισ. δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο χρήσης της εταιρίας, ενώ το προηγούμενο έτος τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 49 σεντς ανά μετοχή με πωλήσεις 7,7 δισ. δολαρίων.

Επιπλέον, ο κολοσσός πληροφορικής ανακοίνωσε split 2 προς 1 της μετοχής, ενώ το ετήσιο μέρισμα, αντίστοιχο με 16 σεντς ανά μετοχή πριν από το split, θα αντιστοιχεί σε απόδοση της τάξης του 0,3% σύμφωνα με την τωρινή τιμή της μετοχής.

Ωστόσο η Microsoft αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για το τρίτο τρίμηνο χρήσης. Η εταιρία ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της για το τρίμηνο που λήγει τον Μάρτιο, αναμένονται μεταξύ 7,7 δισ. δολαρίων και 7,8 δισ. δολαρίων, ενώ οι αναλυτές περίμεναν πωλήσεις 8 δισ. δολαρίων.

Εξάλλου, η Sun Microsystems κατέγραψε τις μεγαλύτερες ζημίες στην ιστορία της, αναλαμβάνοντας χρεώσεις άνω των 2 δισ. δολαρίων, κυρίως εξαιτίας των επενδυτικών απωλειών.

Συγκεκριμένα, η κατασκευάστρια εταιρία υπολογιστών διαχείρισης δικτυακών τόπων, ανακοίνωσε ότι οι ζημίες της ανήλθαν σε 2,28 δισ. δολάρια ή 72 σεντς ανά μετοχή, στη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου χρήσης (που έληξε το Δεκέμβριο), σε σχέση με τις ζημίες των 431 εκατ. δολαρίων του προηγουμένου έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v