”Αναποφάσιστες” οι ευρωαγορές

Νευρικό κλίμα παρατηρείται ήδη από την έναρξη της συνεδρίαση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις αγορές να ”ζυγίζουν” διάφορα εταιρικά αποτελέσματα, αρνητικά κατά κύριο λόγο σε συνδυασμό με τα στοιχεία για τη γερμανική οικονομία.

Με νευρικότητα ξεκίνησαν τη συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς διάφορα εταιρικά νέα, αρνητικά κατά κύριο λόγο, κρατούν ”αναποφάσιστες” τις αγορές.

Πτωτικά κινούνται οι μετοχές της Pinault-Printemps, ύστερα από την ανακοίνωσή της για υποχώρηση των πωλήσεων κατά 1,6% στα 7,64 δισ. ευρώ, καθώς οι αγοραστές διέθεσαν λιγότερα για την αγορά προϊόντων με τη φίρμα Gucci.

Πτωτικά κινείται και η ASML Holding, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρία ημιαγωγών της Ευρώπης, καθώς ανακοίνωσε ζημίες ύψους 208 εκατ. ευρώ, έναντι του ποσού των 207 εκατ. ευρώ που αναμενόταν από τους αναλυτές.

Ανοιχτό παραμένει και το ζήτημα της Credit Lyonnais, καθώς η BNP Paribas, η μεγαλύτερη γαλλική τράπεζα, είναι πιθανό να προετοιμάζεται για την κατάθεση προσφοράς εξαγοράς για την ανταγωνιστική της.

Ο δείκτης FTSE 100 κινείται στις 3884,6 μονάδες με απώλειες 0,09%, η Φρανκφούρτη καταγράφει απώλειες 0,08% στις 30331,58 μονάδες, ενώ οριακά προς τα κάτω περί το 0,02% κινείται και η γαλλική αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v