Η προειδοποίηση της ΒΡ πιέζει Λονδίνο, Παρίσι

Πορεία αντίστοιχη με αυτή του πετρελαϊκού κλάδου καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές πλην της Φρανκφούρτης, καθώς οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιριών καταγράφουν απώλειες ύστερα από την δυσμενή ανακοίνωση της BP. Αρνητικά επιδρά και η νευρικότητα στη Wall.

Μικτά είναι τα πρόσημα στις ευρωαγορές, καθώς η αρνητική προειδοποίηση του πετρελαϊκού κολοσσού της BP δημιουργεί νευρικό κλίμα σε Λονδίνο και Παρίσι, ενώ αντιστέκεται η Φρανκφούρτη.

Μέχρι πρότινος η Alcatel οδηγούσε την άνοδο στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ύστερα από τις θετικές εκτιμήσεις της για το τέταρτο τρίμηνο. Ωστόσο, η προειδοποίηση της BP για τα αποτελέσματα της ίδιας περιόδου, επέφερε αρνητικό κλίμα στις αγορές.

Η Alcatel, γαλλική κατασκευάστρια εταιρία εξοπλισμού κινητών τηλεφώνων, σημείωσε κέρδη ύψους 15%, καθώς ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα του τετάρτου τριμήνου θα υπερβούν τις εκτιμήσεις της αγοράς, καθώς οι προσπάθειες περικοπής του κόστους έχουν αποφέρει αποτελέσματα.

Από την ανακοίνωση αυτή επωφελούνται και οι άλλες εταιρίες του κλάδου, με την Nokia να καταγράφει κέρδη 1,6% και την Ericsson να σημειώνει άνοδο 7,7%.

Υψηλότερα κινούνται και οι τηλεπικοινωνιακές, με την Deutsche Telekom να ενισχύεται κατά 3,1%. Ωστόσο η France Telecom υποχωρεί περί το 0,8% περιορίζοντας τα κέρδη ύψους 11% της προηγούμενης συνεδρίασης.

Η πετρελαϊκή ΒΡ καταγράφει απώλειες 1,9% καθώς εξέδωσε αρνητική προειδοποίηση για τα αποτελέσματα του τετάρτου τριμήνου, εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων στη Βενεζουέλα. Κατά 1,6% υποχωρεί η Royal Dutch Petroleum ενώ και η Total Fina καταγράφει απώλειες 0,9%.

Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει οριακή άνοδο 0,05% στις 3950,1 μονάδες, ενώ και ο CAC 40 στο Παρίσι καταγράφει άνοδο 0,08% στις 3172,51 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται περί το 1,68% στις 3112,09 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v