Αρνητική προειδοποίηση της BP για το δ΄ τρίμηνο

Απώλειες της τάξης του 2% καταγράφουν οι μετοχές της βρετανικής πετρελαϊκής BP, ύστερα από την αρνητική ανακοίνωσή της για τα αποτελεσμάτων του τετάρτου τριμήνου, καθώς η απεργία στη Βενεζουέλα προκάλεσε κατακόρυφη άνοδο του κόστους.

Αρνητική προειδοποίηση της BP για το δ΄ τρίμηνο
Η αρνητική προειδοποίηση της BP για τα αποτελέσματα του τετάρτου τριμήνου λόγω της απεργίας στη Βενεζουέλα, οδηγεί σε απώλειες της τάξης του 2% τις μετοχές της στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Τα περιθώρια από την κατασκευή πετρελαϊκών προϊόντων πιθανότατα συρρικνώθηκαν, όπως και αυτά από την πώληση βενζίνης, μέσω του δικτύου των 26.800 καταστημάτων της, σύμφωνα με ανακοίνωση της εκπροσώπου της BP, Γουέντυ Σίλκοκ.

Η προειδοποίηση αυτή της BP εγείρει νέες ανησυχίες και για τις άλλες μεγάλες εταιρίες του κλάδου, όπως η Exxon Mobil και η Royal Dutch/Shell Group, καθώς η αύξηση στις τιμές του πετρελαίου κατά 17% από την έναρξη των απεργιακών κινητοποιήσεων στη Βενεζουέλα, συρρίκνωσε τα περιθώρια από την επεξεργασία πετρελαίου.

Αναλυτής της Commerzbank Securities στο Λονδίνο σχολίασε πως οι υψηλές τιμές τείνουν να πλήξουν ισχυρά την πετρελαϊκή ζήτηση και να συρρικνώσουν τα περιθώρια κερδοφορίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v