Πετρελαϊκές πιέσεις στις ευρωαγορές (update)

Σε αρνητικό έδαφος πέρασαν οι ευρωαγορές, καθώς τα κέρδη που χάριζαν τα θετικά αποτελέσματα της Intel εξανεμίζονται, λόγω της υποχώρησης που καταγράφουν οι τίτλοι μεγάλων πετρελαϊκών εταιριών, αλλά και των πρώτων ενδείξεων για το ξεκίνημα της Wall, που είναι αρνητικές.

Νευρικά κινούνται οι ευρωαγορές, με τις τεχνολογικές εταιρίες να σημειώνουν κέρδη, αλλά και με τις πετρελαϊκές εταιρίες να υποχωρούν, παρασύροντας σε αρνητικό έδαφος το Λονδίνο. Απώλειες καταγράφονται και στη Φρανκφούρτη λόγω των πρώτων ενδείξεων από τη Wall που ”δείχνουν” υποχώρηση.

Kέρδη σημειώνουν οι τίτλοι της Infineon, αλλά και της STMicroelectronics, αφού οι θετικές εκτιμήσεις της Intel για το τρέχον τρίμηνο, ”χαροποίησαν” τους επενδυτές.

Υψηλότερα κινείται η Safeway, με το θέμα της εξαγοράς της να βρίσκεται για άλλη μια ημέρα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

Ανοδικά κινούνται και οι μετοχές των εταιριών λιανικής, με ”αιχμή” την Marks & Spencer, ενώ στον αντίποδα, πιέσεις δέχεται η μετοχή της Deutsche Bank, ύστερα από την υποβάθμιση που υπέστη από την Goldman Sachs.

Απώλειες καταγράφουν και οι πετρελαϊκοί τίτλοι, αφού ή άνοδος των τιμών του μαύρου χρυσού, ευνοεί μεν τις εταιρίες, απειλεί όμως να αυξήσει το κόστος, όπως τονίζουν χαρακτηριστικά αναλυτές της αγοράς.

Στις 3.927 μονάδες κινείται ο δείκτης FTSE 100, σημειώνοντας απώλειες 0,48%, ενώ στις 3.173 μονάδες κινείται ο CAC 40 (-0,02%).

Εξάλλου, στις 3.087 μονάδες κινείται ο DAX, σημειώνοντας απώλειες 0,36%%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v