Λείπει η γάτα, αλλά δεν χορεύουν τα... ποντίκια!

Στο ”κόκκινο” κινούνται οι ευρωαγορές σε μια ημέρα που χαρακτηρίζεται από περιορισμένο ενδιαφέρον και αναζήτηση κατεύθυνσης, αφού η αγορά των ΗΠΑ παραμένει κλειστή λόγω Εθνικής Εορτής. Κέρδη σημειώνουν οι εταιρίες λιανικής, πτώση για τις τεχνολογικές.

Αρνητικά πρόσημα και νευρικότητα χαρακτηρίζει τις μεγάλες ευρωαγορές με τις μετοχές των τεχνολογικών και των αεροπορικών εταιριών να αντιμετωπίζουν πιέσεις.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται σε αρνητικό έδαφος, με τους όγκους των συναλλαγών να διαμορφώνονται σε χαμηλά επίπεδα, αφού η αγορά των ΗΠΑ παραμένει κλειστή σήμερα λόγω Εθνικής Εορτής.

Κέρδη σημειώνει ο κλάδος της λιανικής, με τους τίτλους των Safeway και Sainsbury να ξεχωρίζουν, ενώ μεταξύ των blue chips τις υψηλότερες απώλειες σημειώνει ο τίτλος της ΒΑΕ, ύστερα από την διάψευση δημοσιευμάτων αναφορικά με την πιθανότητα συνεργασίας της εταιρίας με την Boeing.

Απώλειες σημείωνει και ο τίτλος της Barclay’s, ενώ, αναλυτές της αγοράς υποστηρίζουν πως αυτή την εβδομάδα η προσοχή των επενδυτών προβλέπεται να στραφεί στις ασφαλιστικές.

Στο Παρίσι πτώση σημειώνουν οι φαρμακευτικές εταιρίες, ενώ ανάλογα κινούνται και οι τεχνολογικές εταιρίες.

Στη Γερμανία, η κάλυψη των short θέσεων, αλλά και η μικρή ενίσχυση που καταγράφει ο κλάδος των αυτοκινήτων και των τραπεζών δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν στο πράσινο το δείκτη DAX.

Eξάλλου, απώλειες σημειώνουν και εδώ οι τεχνολογικές εταιρίες με εξάιρεση την Infineon.

Στις 3.817 μονάδες κινείται ο δείκτης FTSE 100 (-0,17), ενώ στις 3.038 μονάδες διαμορφώνεται ο δείκτης CAC 40 (-0,64).

Eξάλλου, στις 2.915 μονάδες βρίσκεται ο DAX, σημειώνοντας απώλειες ύψους 0,13%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v