Σφάζονται στην ...ποδιά της Safeway!

Και πέμπτη προσφορά αναμένεται να πέσει ”στο τραπέζι” για την εξαγορά της βρετανικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ Safeway, από τον Βρετανό δισεκατομμυριούχο Φίλιπ Γκριν, προκειμένου να προσθέσει στο ενεργητικό του το 10% της βρετανικής αγοράς που διαθέτει η Safeway, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Σφάζονται στην ...ποδιά της Safeway!
”Ανάρπαστη” φαίνεται ότι έχει γίνει η βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Safeway, με πέμπτο ενδιαφερόμενο τον Βρετανό δισεκατομμυριούχο Φίλιπ Γκριν να εμφανίζεται πρόθυμος να καταθέσει προσφορά για την εξαγορά της Safeway, η οποία ελέγχει το 10% της βρετανικής αγοράς.

Η William Morrison Supermarkets συμφώνησε να εξαγοράσει την Safeway, καταθέτοντας προσφορά ύψους 3,6 δισ. στερλίνων (5,8 δισ. δολάρια). Ωστόσο, η J. Sainsbury, η Wal-Mart Stores και η Kohlberg Kravis Roberts & Co έχουν ανακοινώσει ότι ενδιαφέρονται να καταθέσουν προσφορές.

Ο Γκριν, ο οποίος δεν διαθέτει στο ενεργητικό του αλυσίδα σούπερ μάρκετ, είναι πιθανό να συμμετέχει στη ”διαμάχη” προσφορών για τα 477 καταστήματα της Safeway, καθώς έτσι θα έχει τη δυνατότητα παρουσίας σε μια αγορά όπου οι αυστηροί κανονισμοί δεν επιτρέπουν συγχωνεύσεις μεταξύ των τριών αλυσίδων σούπερ μάρκετ (Asda της Wal-Mart, Sainsbury και Tesco).

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, ο Γκριν αναμένεται στις επόμενες δέκα ημέρες να καταθέσει προσφορά ύψους 2,9 δισ. στερλίνων. Ο ίδιος αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v