Δεν ”πόνταραν” άνοδο για τη Wall οι ευρωαγορές

Με πτώση ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές φαίνεται πως προβλέπουν υποχώρηση στη νέα εβδομάδα για τη Wall, η οποία σήμερα έμεινε κλειστή, εν αναμονή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων χρήσης του 30% των εισηγμένων στις ΗΠΑ.

Τα πρωινά κέρδη στο σύνολό των Ευρωαγορών... εξανεμίστηκαν καθότι ναι μεν δεν υπάρχει σήμερα συνεδρίαση στις ΗΠΑ, ωστόσο οι Ευρωπαίοι αποδείχθηκαν ιδιαιτέρως φειδωλοί στο να τιμολογήσουν αντίδραση αύριο στη Wall, με την εβδομάδα να χαρακτηρίζεται από την ανακοίνωση αποτελεσμάτων χρήσης από το 30% των εισηγμένων στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Όπως πολύ σωστά επισημαίνουν διεθνείς οίκοι, η εβδομάδα που έρχεται είτε θα τονώσει το ”ράλι”, δίνοντας νέα πνοή, ή στον αντίποδα θα έχουμε το οριστικό τέλος της ανόδου και την επιστροφή του Dow στην ευρύτερη περιοχή των 8.000 μονάδων, οδηγώντας σε απώλειες 15-20% τις Ευρωαγορές.

Λόγω κλίματος (περισσότερο), οι Ευρωαγορές αποφάσισαν να τιμολογήσουν το δεύτερο σενάριο, με Dax και Cac να καταγράφουν απώλειες 0,73% και 1,21% αντίστοιχα στις 2.897 και 3.020 μονάδες, ενώ και ο FTSE-100 κατέγραψε την ένατη σερί πτωτική του συνεδρίαση (-1,10 - 3.778 μονάδες), κινούμενος πλέον στα χαμηλά του Ιουλίου του 2002 (σημειωτέον τον Οκτώβριο ο συγκεκριμένος δείκτης δεν επαναπροσέγγισε τα εν λόγο επίπεδα).

Κατά τα λοιπά, χαμηλοί όγκοι συναλλαγών, σημαντικό άνοιγμα short θέσεων στα ενδοσυνεδριακά υψηλά και αποστροφή – εκ νέου – από τις αγορές κινητών αξιών, με το ΣΜΕ επί του γερμανικού bund να κρατιέται ”εύκολα” πάνω από το 114, ενώ ευρώ και ασήμι ενισχύονται οριακά, ενδεικτικό της έντονης νευρικότητας που επικρατεί.

Από αύριο τα σπουδαία, σε μια εβδομάδα κρίσιμη για την έκβαση των αγορών κατά το α’ εξάμηνο του έτους. Που να τιμολογήσεις προσδοκίες όταν μία πίσω από την άλλη οι εισηγμένες την προηγούμενη εβδομάδα αστοχούσαν; Προς τα κάτω, πάντα…

Ο διακριτικός”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v