SEC: Αλλαγές στη δημοσιοποίηση ισολογισμών

Aλλαγές στην παρουσίαση και τη δημοσιοποίηση των λογιστικών καταστάσεων των εταιριών της Wall Street ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα οι χρηματιστηριακές αρχές των ΗΠΑ.

SEC: Αλλαγές στη δημοσιοποίηση ισολογισμών
Αλλαγές στην δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των εισηγμένων εταιριών της Wall Street ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα οι χρηματιστηριακές αρχές των ΗΠΑ.

Την Παρασκευή, το Συμβούλιο Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής (FASB)

ανέφερε τις λεπτομέρειες των νέων κανονισμών που σχεδιάστηκαν για τον περιορισμό της χρήσης της λογιστικών τεχνασμάτων, όπως αυτά που χρησιμοποιήθηκαν από την Enron για την κάλυψη χρεών και το φούσκωμα κερδών.

Επίσης, η SEC πρόκειται να ζητήσει από τις εταιρίες να κάνουν ανακοινώσεις για τα κέρδη τους δύο ημέρες προ της δημοσίευσης των λογιστικών τους καταστάσεων, ούτως ώστε να μειωθεί ο χρόνος δημοσιοποιήσεως των αποτελεσμάτων.

Τέλος, πάλι η SEC, εξέδωσε αναγκαστική οδηγία, σύμφωνα με την οποία οι εταιρίες υποχρεούνται να τονίζουν τις διαφορές ανάμεσα στα pro forma αποτελέσματά τους και στα ”κανονικά”, ενώ οι διαφορές αυτές πρέπει να είναι συμβατές με τα GAAP.

Τα μέτρα αυτά εντάσσονται, σύμφωνα με αναλυτές, στο πρώτο κύμα τροποποιήσεων των κανονισμών της αμερικανικής αγοράς, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν άλλες, ριζικότερες αλλαγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v