Οι ζημίες της Generali πιέζουν την Ευρώπη(update)

Να ”ξεκαθαρίζει” φαίνεται το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες ακολουθούν πτωτικές τάσεις ύστερα από την ανακοίνωση ζημιών της Generali SpA, για πρώτη φορά από το 1975, καθώς και περικοπές 2.800 εργατικών θέσεων.

Οι απώλειες των ασφαλιστικών εταιριών είναι αυτές που οδηγούν σε πτωτική τροχιά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ύστερα από την ανακοίνωση ζημιών της Generali SpA για πρώτη φορά ύστερα από το 1975, καθώς και απολύσεις 2.800 υπαλλήλων της.

Συγκεκριμένα, η μετοχή της Generali SpA σημειώνει απώλειες ύψους 4%, ύστερα από την ανακοίνωση ζημιών στο πρώτο τρίμηνο, καθώς και απολύσεων 2.800 υπαλλήλων της.

Πτώση κατά 1,4% καταγράφει και ο τίτλος της γαλλικής ασφαλιστικής Axa, ενώ και η μεγαλύτερη αντασφαλιστική εταιρία παγκοσμίως, η Munich Re, υποχωρεί κατά 2,2%.

Απώλειες κατά 0,7% σημειώνει και η μετοχή της βρετανικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ Tesco, ύστερα από την ανακοίνωσή της για πιθανή προσφορά εξαγοράς της περιζήτητης πλέον Safeway.

Αρνητικά κινείται η μετοχή της Schneider Electric, καθώς η εταιρία ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις του τετάρτου τριμήνου υποχώρησαν κατά 8,5% λόγω της υποχώρησης της ζήτησης σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική.

Χαμηλότερα κινούνται ήδη και οι μετοχές των γερμανικών Volkswagen και Siemens, ύστερα και από τις χθεσινές απώλειες των ADRs τους στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Πτώση καταγράφει και η μετοχή της TUI, καθώς η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ταξιδιωτική ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του έτους υποχώρησαν 26%, καθώς οι Γερμανοί και Βρετανοί καταναλωτές απέφυγαν να ταξιδεύουν με αεροπλάνο, ύστερα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ο δείκτης FTSE 100 καταγράφει πτώση 0,42% στις 3721,1 μονάδες, ενώ και ο CAC 40 στο Παρίσι σημειώνει απώλειες 1,20% στις 2.956,53 μονάδες. Ο DAX υποχωρεί περί το 1,05% στις 2.840,49 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v