Η Vodafone οδηγεί την άνοδο των ευρωαγορών

Ο τηλεπικοινωνιακός κλάδος ωθεί την ανοδική πορεία στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς ο επενδυτικός οίκος Merrill Lynch αναβάθμισε την μετοχή της Vodafone, του μεγαλύτερου ομίλου κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως, σε buy από neutral.

Ανοδικές τάσεις καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ύστερα από την αναβάθμιση της Vodafone από την Merrill Lynch σε buy από neutral. Θετικά επιδρά ακόμη και η έγκριση που έλαβε από τις ΗΠΑ η GlaxoSmithKline για την κυκλοφορία ενός φαρμάκου.

Συγκεκριμένα, η βρετανική φαρμακοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι έλαβε την έγκριση της αμερικανικής Επιτροπής Τροφίμων και Φαρμάκων, προκειμένου για την κυκλοφορία του φαρμάκου κατά τς επιληψίας Lamictal.

Εξάλλου, η Merrill Lynch αναθεώρησε προς τα πάνω τη σύστασή της για τη βρετανική Vodafone σε buy από neutral, δίνοντας έτσι ώθηση στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών.

Η Credit Suisse Group, η δεύτερη μεγαλύτερη ελβετική τράπεζα, ανακοίνωσε ότι για το 2002 αναμένεται να καταγράψει ζημίες ρεκόρ ύψους 3,4 δισ. ελβετικών φράγκων, εξαιτίας των επισφαλειών αλλά και απαξίωσης επενδύσεων.

Ο δείκτης FTSE 100 διαμορφώνεται στις 3807.9 μονάδες με κέρδη 0,78% ενώ και ο CAC 40 στο Παρίσι ακολουθεί αντίστοιχη πορεία κατά 1,01% στις 3050,44 μονάδες. Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει κέρδη 1,45% στις 2935,65 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v