Ζημιές ρεκόρ αναμένει η Credit Suisse Group

Ζημίες ρεκόρ ύψους 3,4 δισ. ελβετικών φράγκων πρόκειται να καταγράψει η Credit Suisse Group για το 2002, η δεύτερη μεγαλύτερη ελβετική τράπεζα, κυρίως εξαιτίας της απαξίωσης επενδύσεων και των υψηλών επισφαλειών.

Ζημιές ρεκόρ αναμένει η Credit Suisse Group
Οι υψηλές επισφάλειες και η απαξίωση επενδύσεων αναμένεται να οδηγήσουν στην καταγραφή ζημιών ρεκόρ (3,4 δισ. ελβετικών φράγκων) για την Credit Suisse Group στο 2002.

Η ελβετική τράπεζα στη διάρκεια του τετάρτου τριμήνου είχε καταγράψει ζημίες ύψους 1 δισ. φράγκων καθώς ανέλαβε χρεώσεις ύψους 456 εκατ. φράγκων προκειμένου να καλύψει δικαστικά έξοδα, καθώς και επίσης άλλα 193 εκατ. φράγκα για διευθετήσεις με τις αμερικανικές αρχές.

Ο συν-διευθύνων σύμβουλος της Credit Suisse , Τζον Μακ, σχολίασε πως ενώ περιμένει να επικρατήσουν αντίστοιχες δυσμενείς συνθήκες στο 2003, θα πρέπει να επαναφέρει και την κερδοφορία του ομίλου.

Συγκεκριμένα, η Credit Suisse Group δέχτηκε ισχυρό πλήγμα ύστερα από τις αντίστοιχες ζημίες στη χρηματιστηριακή της μονάδα Credit Suisse First Boston αλλά και τις ασφαλιστικές δραστηριότητες της Winterthur.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v