Mικτά πρόσημα και αβεβαιότητα για ευρωαγορές

Με μικτά πρόσημα κινούνται οι ευρωαγορές στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας με τις τεχνολογικές μετοχές να σημειώνουν μικρά κέρδη, αντλώντας δυνάμεις από την χθεσινή πορεία του δείκτη Nasdaq. Η νευρικότητα το κύριο στοιχείο της σημερινής ημεράς εκτιμούν αναλυτές.

Με μικτά πρόσημα ξεκίνησε για τις ευρωαγορές η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας με τις τεχνολογικές μετοχές να σημειώνουν μικρά κέρδη, αντλώντας δυνάμεις από την χθεσινή πορεία της Wall Street και κυρίως του δείκτη Nasdaq.

Για ”νευρικότητα- τουλάχιστον μέχρι την πρώτη εικόνα των futures από τη Wall Street” κάνουν λόγο ευρωπαίοι αναλυτές.

Ανοδικά κινούνται οι μετοχές της British Airways, ύστερα από δημοσίευμα της Wall Street Journal που ανάφερε πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ προτίθεται να ”χαλαρώσει” το νομικό πλαίσιο πτήσεων μεταξύ Μ. Βρετανίας και ΗΠΑ.

Aνάλογα θετικά κινούνται οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανίων, με αφορμή τα αποτελέσματα της Porsche, η οποία κατέγραψε αύξηση κατά 14% στην κερδοφορία της για το δ΄ τρίμηνο του 2002.

Κέρδη καταγράφουν οι μετοχές της Abbeycrest, αφού η εταιρία κοσμημάτων κατέγραψε αύξηση στο τζίρο της για το τετράμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου του 2002.

Πτωτικά κινείται ο ασφαλιστικός κλάδος στη Βρετανία, δεχόμενος πιέσεις από τα αρνητικά αποτελέσματα της Legal & General.

Στις 3.640 μονάδες κινείται ο FTSE 100 (0,49%), ενώ κέρδη ύψους 0,57% σημειώνει ο CAC 40, στις 2.934 μονάδες.

Εξάλλου, πτώση κατά 0,57% σημειώνει ο δείκτης DAX, στις 2.934 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v