Τεχνικό ”λάκτισμα” στις ευρωαγορές

Με θετικό πρόσημο κινούνται οι ευρωαγορές, κάτι που αποδίδεται σε τεχνικούς λόγους που σχετίζονται με τη σημαντική υποχώρηση της Δευτέρας. Ο τραπεζικός κλάδος σημειώνει τα σημαντικότερα κέρδη, εν αναμονή της σημερινής ομιλίας Μπους (State of the Union), που θα καθορίσει τις βραχυχρόνιες τάσεις στις αγορές.

Με θετικό πρόσημο κινούνται οι ευρωαγορές στον απόηχο της χθεσινής σημαντικής υποχώρησης των δεικτών, με τον τραπεζικό κλάδο να σημειώνει τα σημαντικότερα κέρδη, εν αναμονή της ομιλίας (State of the Union), που θα καθορίσει τις βραχυχρόνιες τάσεις στις αγορές.

Για ”τεχνική ανοδική αντίδραση” κάνουν λόγο οι αναλυτές.

Ανοδικά κινούνται οι μετοχές της Deutsche Bank και της TSB Lloyd’s, ύστερα από τις αναβαθμίσεις που υπέστησαν από τις UBS και ΑΒΝ Αmro αντίστοιχα.

Κέρδη σημειώνει και ο ασφαλιστικός κλάδος με τις μετοχές των Munich Re και τη Friends Provident να ενισχύονται σημαντικά στο ταμπλό, ενώ με νευρικότητα κινείται η μετοχή της BAE στο ταμπλό, αφού σήμερα αναμένεται η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης για την παραχώρηση συμβολαίου αξίας3 δισ. στερλινών.

Στο μεταξύ, η προσοχή των επενδυτών, πέρα από τις εξελίξεις στο Ιράκ, θα στραφεί και στα αποτελέσματα αμερικανικών εταιριών όπως η Procter& Gamble, η Μerck, αλλά και η Biogen.

Στις 3.508 μονάδες κινείται ο δείκτης FTSE 100 (0,78%), ενώ στις 2.665 μονάδες βρίσκεται ο DAX (0,83%).

Eξάλλου, στις 2.813 μονάδες βρίσκεται δείκτης CAC 40 (0,70%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v