Η ομιλία Μπους πιέζει τις ευρωαγορές

Πτωτικές διαθέσεις επικρατούν για τις ευρωαγορές, αφού η ομιλία Μπους (State of The Union) έφερε τον πόλεμο ένα βήμα κοντύτερα, όπως σχολιάζουν κύκλοι της αγοράς, ενώ η χθεσινή (καλή) πορεία της Wall δεν φαίνεται να εμπνέει. Ισχυρότερη πτώση στη Φρανκφούρτη, λόγω των αρνητικών εκτιμήσεων του W. Clement για το ΑΕΠ της Γερμανίας το 2003.

Πτωτικές διαθέσεις επικρατούν για τις ευρωαγορές στο ξεκίνημα, αφού η ομιλία Μπους (State of The Union) έφερε τον πόλεμο ένα βήμα κοντύτερα, όπως σχολιάζουν κύκλοι της αγοράς, ενώ η χθεσινή (καλή) πορεία της Wall δεν φαίνεται να εμπνέει.

Η ομιλία Μπους μοιάζει σαν αντίστροφη μέτρηση προς την πολεμική σύγκρουση, τονίζουν ευρωπαίοι χρηματιστές, επισημαίνοντας πως το θέμα του Ιράκ βαραίνει όχι μόνο τις αγορές αλλά και την παγκόσμια οικονομία.

Εξάλλου, κέρδη σημειώνουν οι τίτλοι της France Telecom, η οποία ανακοίνωσε αύξηση κατά 6,7% στις πωλήσεις για το δ΄ τρίμηνο του 2002.

Ανοδικά κινούνται και οι μετοχές της τραπεζικής Northern Rock, αφού η εταιρία ανακοίνωσε αύξηση κατά 19% στα κέρδη για τη χρήση του 2002.

Ανάλογα κινούνται οι τίτλοι της Ηennes& Mauritz, αφού σημείωσε αύξηση κατά 44% στην κερδοφορία της, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Αναλυτές της αγοράς τονίζουν πως αν και τα αποτελέσματα των ευρωπαικών εταιριών δεν είναι αρνητικά, οι γεωπολιτικές ανησυχίες επιβαρύνουν το κλίμα.

Για τη Γερμανία ειδικότερα στην εντονότερη πτώση της αγοράς συμβάλλουν οι δηλώσεις του υπουργού οικονομικών της, W. Clement, ο οποίος περιέκοψε τις εκτιμήσεις για το ΑΕΠ της Γερμανίας το 2003, στο 1%.

Στις 3.452 μονάδες κινείται ο FTSE 100 (-1,07%) ενώ στις 2.604 μονάδες κινείται ο δείκτης DAX (-2,49%).

Εξάλλου, πτώση κατά 1,12% καταγράφει ο δείκτης CAC 40, στις 2.768 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v