Μπους: Θα αφοπλίσω το Σαντάμ

Την πρόθεσή του να αφοπλίσει το Σ. Χουσεΐν, μέσω μια διεθνούς συμμαχίας, έκανε σαφή μεταξύ άλλων, ο Τζ. Μπους, στην ετήσια ομιλία του στο αμερικανικό έθνος (State of The Union), ζητώντας παράλληλα συνάντηση Κ. Πάουελ – συμβουλίου ασφαλείας στις 5/2, ώστε να παρουσιαστούν τα ενοχοποιητικά στοιχεία για το Ιράκ.

Μπους: Θα αφοπλίσω το Σαντάμ
”Aν ο Σ. Χουσεΐν δεν αφοπλιστεί τότε οι ΗΠΑ θα ηγηθούν μιας συμμαχίας για να το πράξουν”, δήλωσε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζ. Μπους, σε μια προσπάθεια να προλειάνει το έδαφος για τον επικείμενο πόλεμο με το Ιράκ, όπως τονίζουν διεθνείς αναλυτές.

Στο ετήσιο διάγγελμά του προς το αμερικανικό έθνος (State of The Union), ο πρόεδρος Μπους, τόνισε πως ”ο δικτάτορας του Ιράκ” πιθανόν να προμηθεύσει με όπλα μαζικής καταστροφής τρομοκρατικές οργανώσεις, οι οποίες θα τα χρησιμοποιήσουν εναντίον των ΗΠΑ.

Παράλληλα, ζήτησε συνάντηση του υπουργού εξωτερικών, Κ. Πάουελ, με το συμβούλιο ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στις 5 Φεβρουαρίου, ώστε να παρουσιάσει τα στοιχεία εκείνα που αποδεικνύουν ”την ενοχή και την περιφρόνηση του Σ. Χουσεΐν προς την παγκόσμια κοινότητα”.

Ο Τζ. Μπους επεσήμανε ακόμα πως τα διεθνή προβλήματα που αντιμετωπίζει η ρεπουμπλικανική κυβέρνηση δεν αποσπούν την προσοχή του από τα ζητήματα της οικονομίας, αφού μάλιστα, όπως τόνισε, η οικονομία αποτελεί το κρισιμότερο θέμα για την κυβέρνησή του.

Παράλληλα, πρότεινε την αύξηση των δαπανών σε μια σειρά τομείς, όπως την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την υγεία, το πρόγραμμα κατά του AIDS, ενώ επανέλαβε το σχέδιό του για φοροαπαλλαγές ύψους 670 δισ. δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v