Τροχιά ανόδου ακολουθούν οι ευρωαγορές

Οι αισιόδοξες εκτιμήσεις της SAP, της μεγαλύτερης εταιρίας πληροφορικής στην Ευρώπη, οδηγούν σε θετική πορεία τους δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου να καταγράφουν υψηλά κέρδη.

Σε κέρδη οδηγούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, ύστερα από τις αισιόδοξες εκτιμήσεις της SAP, της μεγαλύτερης εταιρίας πληροφορικής στην Ευρώπη, για το 2003.

Αντίθετα, αρνητικά είναι τα στοιχεία που αφορούν στη γαλλική οικονομία και κάνουν λόγο για απροσδόκητη υποχώρηση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης τον Ιανουάριο, καθώς μειώθηκαν οι παραγγελίες και οι εταιρίες ανακοίνωσαν ότι θα περικόψουν την παραγωγή τους.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης σημείωσε πτώση στο 98 από το 99 του προηγουμένου μήνα, ενώ οι οικονομολόγοι υπολόγιζαν ότι θα σημειώσει άνοδο στο 100.

Επιπλέον, ανοδικά κινούνται και οι μετοχές της STMicroelectronics ύστερα από τα κέρδη που κατέγραψαν στη χθεσινή συνδερίαση του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.

Αντίθετα, πτωτικά κινούνται οι μετοχές των εταιριών media, ύστερα από την ανακοίνωση ζημιών μαμούθ από την κυρίαρχη του κλάδου, AOL Time Warner.

Υψηλότερα κινείται και η Union Fenosa, καθώςη Santander Central Hispano, η μεγαλύτερη ισπανική τράπεζα ανακοίνωσε την αύξηση του μεριδίου συμμετοχής της στην ισπανική ενεργειακή κατά 2,95%, στο 23,4%.

Υψηλότερα κατά 9,9% κινήθηκαν και οι πωλήσεις της BMW στη διάρκεια του 2002, διαμορφούμενες στα 42,3 δισ. ευρώ, κυρίως εξαιτίας της υψηλής ζήτησης των μοντέλων της.

Ο δείκτης FTSE 100 διαμορφώνεται στις 3528,9 μονάδες με κέρδη 1,29%, ενώ ακολουθεί ο DAX με άνοδο 0,63% στις 2723,28 μονάδες. Ο CAC 40 στο Παρίσι διαμορφώνεται στις 2880,08 μονάδες με άνοδο 1,41%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v