Ζημιές ρεκόρ 44,9 δισ. δολαρίων κατέγραψε η AOL

Την παραίτησή του ανακοίνωσε από τη θέση του αντιπροέδρου της AOL Time Warner ο Τεντ Τέρνερ, τη στιγμή που η εταιρία κατέγραψε ζημίες ρεκόρ, ύψους 44,9 δισ. δολαρίων στο τέταρτο τρίμηνο, εξαιτίας των χρεώσεων που ανέλαβε για την μονάδα της America Online.

Ζημιές ρεκόρ 44,9 δισ. δολαρίων κατέγραψε η AOL
Ζημιές ρεκόρ ύψους 44,9 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε η AOL Time Warner για το τέταρτο τρίμηνο, βλέποντας παράλληλα και τον αντιπρόεδρο και ιδρυτή της, Τεντ Τέρνερ, να αποχωρεί.

Οι χρεώσεις που ανέλαβε η AOL, αφήνουν την μεγαλύτερη εταιρία media των Ηνωμένων Πολιτειών με ετήσιες ζημίες που ανέρχονται στο ποσό των 99 δισ. δολαρίων, το μεγαλύτερο ποσό ζημιών που έχει ανακοινώσει ποτέ αμερικανική εταιρία, σύμφωνα με την εταιρία αναλύσεων First Call.

Οι μετοχές της AOL Time Warner υποχώρησαν περί το 10% στη διάρκεια της after hour συνεδρίασης, ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Οι ζημίες της εταιρίας είναι περίπου 10 φορές μεγαλύτερες από τις αντίστοιχες σύσσωμου του αεροπορικού κλάδου.

Την ίδια στιγμή ο Τέρνερ, ο ιδρυτής του CNN και ο μεγαλύτερος μέτοχος της AOL, αποχωρεί από τη θέση του ;αντιπροέδρου της εταιρίας, παραμένοντας ωστόσο στο συμβούλιο των διευθυντών της AOL Time Warner.

Στην ανακοίνωσή του ο 64χρονος Τέρνερ σχολίασε ότι θέλει να διαθέσει περισσότερο χρόνο στις φιλανθρωπίες καθώς και σε διάφορες κοινωνικές δραστηριότητες με τις οποίες απασχολείται τα τελευταία χρόνια.

Η αποχώρησή του ωστόσο έρχεται ύστερα από την προηγούμενη ανακοίνωση του προέδρου της AOL, Στηβ Κέης, ο οποίος θα παραιτηθεί από τη θέση του το Μάιο. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Τέρνερ υπήρξε μεγάλος επικριτής του Κέης, από τη στιγμή που ο τελευταίος ανακοίνωσε την αποχώρησή του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v