SAP: Αύξηση κερδών 49% στο τέταρτο τρίμηνο

Υψηλότερα περιμένει τα κέρδη του έτους η SAP, η μεγαλύτερη εταιρία πληροφορικής στην Ευρώπη, κυρίως εξαιτίας της αντίστοιχης πορείας των πωλήσεών της αλλά και της μείωσης του κόστους. Κατά 49% αυξήθηκαν και τα κέρδη του δ΄ τριμήνου.

SAP: Αύξηση κερδών 49% στο τέταρτο τρίμηνο
Αύξηση της τάξης του 49% κατέγραψαν τα κέρδη της SAP στο τέταρτο τρίμηνο, με την εταιρία να εμφανίζεται αισιόδοξη όσον αφορά στα αποτελέσματα του 2003.

Τα καθαρά κέρδη της SAP, της μεγαλύτερης εταιρίας πληροφορικής στην Ευρώπη, ανήλθαν στο ποσό των 474 εκατ. ευρώ ή 1,52 ευρώ ανά μετοχή σε σχέση με το ποσό των 319 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του προηγουμένου έτους.

Παράλληλα η εταιρία προέβλεψε περαιτέρω αύξηση της κερδοφορίας αλλά και του μεριδίου της αγοράς που ελέγχει. Οι περικοπές εργατικών θέσεων αλλά και γενικότερα του κόστους των δραστηριοτήτων της, βοήθησε τη SAP ώστε να υπερβεί τους στόχους της όσον αφορά στο λειτουργικό περιθώριο στο 21% το 2002.

Στην ανακοίνωσή της η SAP ανέφερε χαρακτηριστικά ότι παρά τις ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο, η εταιρία περιμένει ότι θα συνεχίσει να κερδίζει μερίδιο της αγοράς και να αυξάνει την κερδοφορία της στο 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v