Διευρύνουν τα κέρδη οι ευρωαγορές

Σταθερά ανοδική πορεία καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, ύστερα από την αναβάθμιση αρκετών εταιριών, ενώ στις ΗΠΑ τα futures κινούνται οριακά προς τα πάνω, αναμένοντας τα αποτελέσματα του ΑΕΠ για το δ΄ τρίμηνο.

Υψηλά κέρδη καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις μετοχές των Siemens και ING να οδηγούν την άνοδο, ύστερα από την αναβάθμισή τους από χρηματιστηριακές. Στις ΗΠΑ τα futures κάνουν λόγο για ”μετριοπαθή” άνοδο, καθώς τα αποτελέσματα του ΑΕΠ για το δ΄ τρίμηνο αλλά και οι υπέρογκες ζημίες της AOL Time Warner, θα καθορίσουν το κλίμα.

Υψηλά κέρδη καταγράφουν οι μετοχές του μεγαλύτερου ολλανδικού ομίλου χρηματοοικονομικών υπηρεσιών ING κατά 4,7%, ενώ υψηλότερα περί το 6,3% διαμορφώνεται η μετοχή της βελγικής Fortis.

Οι μετοχές και των δύο εταιριών αναβαθμίστηκαν από τη JP Morgan σε overweight από neutral, καθώς ύστερα από τις απώλειες των προηγούμενων συνεδριάσεων, αποτελούν ελκυστικό επενδυτικό στόχο.

Η Siemens σημειώνει κέρδη της τάξης του 2%, καθώς οι μετοχές της μεγαλύτερης εταιρίας ηλεκτρονικών στη Γερμανία αναβαθμίστηκαν σε neutral από sell από την Βanc of America, αφού έχασαν το μισό περίπου της αξίας τους στη διάρκεια του περασμένου έτους.

Αναλυτές σχολιάζουν πως πλέον οι επενδυτές αντιλαμβάνονται ότι καθημερινά όλο και περισσότερα κεφάλαια θα εισέρχονται στην αγορά, τονίζοντας παράλληλα ότι ναι μεν υπάρχουν οι ανησυχίες για τον πόλεμο, αλλά το κλίμα θα είναι ανοδικό όταν η έκβαση της υπόθεσης αποβεί θετική.

Υψηλότερα κατά 3,8% και 3,7% κινούνται οι μετοχές των σκανδιναβικών Nokia και Ericsson, ενώ και η γαλλική Alcatel σημειώνει κέρδη της τάξης του 6,5%.

Όσον αφορά στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, η γαλλική επιχειρηματική εμπιστοσύνη κατέγραψε απροσδόκητα πτώση στο 98 τον Ιανουάριο από το 99 του προηγούμενου μήνα, ενώ οι αναλυτές περίμεναν άνοδο στο 100.

Ο δείκτης FTSE 100 διαμορφώνεται στις 3552,1 μονάδες με κέρδη 1,96%ενώ και ο CAC 40 στο Παρίσι σημειώνει άνοδο 2,08% στις 2899,12 μονάδες. Ο DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει κέρδη 0,40% στις 2717,52 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v