Τηλεπικοινωνίες, τράπεζες πιέζουν την Ευρώπη

Αδύναμες συνεχίζουν να εμφανίζονται οι ευρωπαϊκές αγορές με τις εταιρίες κατασκευής τηλεπικοινωνιακών υλικών και τις γερμανικές τράπεζες να σημειώνουν τις ισχυρότερες απώλειες, ενώ τα futures προδιαγράφουν καθοδικό ξεκίνημα για τη Wall.

Αδύναμες συνεχίζουν να εμφανίζονται οι ευρωπαϊκές αγορές με τις εταιρίες κατασκευής τηλεπικοινωνιακών υλικών και τις γερμανικές τράπεζες να σημειώνουν τις ισχυρότερες απώλειες.

Τα αρνητικά αποτελέσματα της Alcatel, αλλά κυρίως οι εκτιμήσεις που πραγματοποίησε για την πορεία των πωλήσεών της το α΄ τρίμηνο του 2003, δημιουργούν πιέσεις στους τίτλους της και συμπαρασύρουν το σύνολο του κλάδου, ενώ συνεπικουρουρείται από την Ericsson, οι μετοχές της οποίας καταγράφουν πτώση, στον απόηχο των αρνητικών αποτελεσμάτων της εταιρίας.

Πτωτικά κινούνται, μεταξύ άλλων, οι τίτλοι των κυριότερων γερμανικών τραπεζών, εν αναμονή της δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων έτους.

Η Commerzbank αναμένεται να καταγράψει τις πρώτες ζημιές της στην ιστορία της, ενώ αναλυτές της αγοράς τονίζουν πως και η Deutsche Bank δεν θα τα καταφέρει καλύτερα.

Eξάλλου, πτώση σημειώνουν οι τίτλοι της Munich Re, αλλά και της Swiss Re.

Στον αντίποδα, κέρδη καταγράφουν οι τίτλοι της Ryanair, ύστερα από τα θετικά αποτελέσματα που κατέγραψε η εταιρία το δ΄ τρίμηνο του 2002.

Στο μεταξύ, αυξημένες κατά 0,3% εκτιμάται πως θα είναι οι βιομηχανικές παραγγελίες Δεκεμβρίου στις ΗΠΑ, ενώ τα futures προδιαγράφουν καθοδικό ξεκίνημα για τη Wall.

Στις 3.645 μονάδες κινείται ο δείκτης FTSE 100 (-1,20%), ενώ o δείκτης DAX σημειώνει απώλειες ύψους 2,84%, στις 2.674 μονάδες.

Εξάλλου, στις 2.900 μονάδες κινείται ο δείκτης CAC 40, καταγράφοντας απώλειες ύψους 1,94%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v