Αντλεί δυνάμεις από τα futures η Ευρώπη

”Απαλύνονται” οι πιέσεις για τις ευρωαγορές, αφού οι θετικές ενδείξεις από τα Futures στη Wall, που προδιαγράφουν ανοδικό ξεκίνημα, αλλά και τις προσωπικές δαπάνες (ΗΠΑ), αποτραβούν την προσοχή των επενδυτών από τα αρνητικά macro στοιχεία.

”Απαλύνονται” οι πιέσεις για τις ευρωαγορές, αφού οι θετικές ενδείξεις από τα Futures στη Wall, που προδιαγράφουν ανοδικό ξεκίνημα, αποτραβούν την προσοχή των επενδυτών από τα αρνητικά macro στοιχεία. Ωστόσο, 15 από τους 17 χρηματιστηριακούς δείκτες της Δυτικής Ευρώπης συνεχίζουν να βρίσκονται στο κόκκινο.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, πτώση σημείωσε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη (Ιανουάριος), διαμορφούμενη στο χαμηλότερο επίπεδο σε διάστημα έξι μηνών.

Εξάλλου, σε υψηλά 28 μηνών διαμορφώθηκε η ανεργία στη Γαλλία το Δεκέμβριο, σκορπώντας ”θλίψη” στους αναλυτές.

Πτωτικά κινούνται, μεταξύ άλλων, οι μετοχές της Nokia, της Orange, της HSBC αλλά και της Axa, ενώ απώλειες σημείωνουν οι σημαντικότερες φαρμακευτικές εταιρίες στη Γερμανία.

Αναλυτές της αγοράς υποστήριζαν πως όσο η διεθνής ”ανασφάλεια” διαρκεί, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια δεν πρόκειται να δουν καλύτερες ημέρες, ενώ κρίσιμη χαρακτηρίζεται η σημερινή συνάντηση Mπους - Μπλερ.

Εξάλλου, αύξηση κατά 0,9% σημείωσε ο δείκτης προσωπικών δαπανών για το μήνα Δεκέμβριο στις ΗΠΑ, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση κατά 0,7%.

Στο μεταξύ, στο 83,5 εκτιμάται πως θα διαμορφωθεί ο δείκτης Mίτσιγκαν (Iaνουάριος), έναντι 83,7 το Δεκέμβριο.

Ωστόσο, αυξητικά στο 53 προβλέπεται να διαμορφωθεί ο δείκτης PMI Σικάγο για το μήνα Ιανούαριο.

Στις 3.540 μονάδες κινείται ο δείκτης FTSE 100 (-0,90%), ενώ στις 2.665 μονάδες κινείται ο DAX (-1,07%).

Eξάλλου, απώλειες ύψους 1,04% σημειώνει ο CAC 40, στις 2.883 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v