Τηλεπικοινωνιακές πιέσεις στην Ευρώπη

Με αρνητικό πρόσημο κινούνται οι ευρωαγορές, με τις τηλεπικοινωνιακές μετοχές να δέχονται πιέσεις, ύστερα από τις ζημιές που ανακοίνωσε η Alcatel, αλλά και τις αρνητικές εκτιμήσεις της για το τρέχον έτος.

Με αρνητικό πρόσημο κινούνται οι ευρωαγορές, με τις τηλεπικοινωνιακές μετοχές να κινούνται σε αρνητικό έδαφος, ύστερα από τις ζημιές που ανακοίνωσε η Alcatel, αλλά και τις αρνητικές εκτιμήσεις της για το τρέχον έτος.

”Η Alcatel ακολούθησε τα χνάρια της Ericsson”, σχολιάζουν αναλυτές της αγοράς, οι οποίοι εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την πορεία του κλάδου.

Πτωτικά κινούνται τόσο οι τίτλοι της Alcatel όσο και της Ericsson, ενώ απώλειες καταγράφει η μετοχή της Epcos, τα ηλεκτρονικά συστήματα της οποίας χρησιμοποιούνται από τις μεγαλύτερες εταιρίες κατασκευής συσκευών κινητής τηλεφωνίας.

Στον αντίποδα, κέρδη σημειώνουν οι τίτλοι της Ryanair, ύστερα από τα θετικά αποτελέσματα που κατέγραψε η εταιρία για το δ΄ τρίμηνο του 2002, ενώ το ενδιαφέρον θα προσελκύσει η μετοχή της DaimlerChrysler, αφού η εταιρία ανακοινώνει αποτελέσματα δ΄ τριμήνου σήμερα.

Εξάλλου, αρνητικά επιδρά στις διαθέσεις των επενδυτών, η υποχώρηση της γαλλικής καταναλωτικής εμπιστοσύνης, που διαμορφώθηκε σε χαμηλά πέντε ετών για το μήνα Ιανουάριο.

Στις 3.655 μονάδες κινείται ο δείκτης FTSE 100 καταγράφοντας απώλειες ύψους 0,93%, ενώ στις 2.706 μονάδες βρίσκεται ο DAX (-1,64%).

Εξάλλου, στις 2.914 μονάδες κινείται ο δείκτης CAC 40, καταγράφοντας πτώση κατά 1,46%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v