Ασφαλιστικές- Wall συντηρούν θετικά την Ευρώπη

Συνεχίζεται το θετικό κλίμα στις ευρωαγορές, με τη Βρετανία να σημειώνει τα υψηλότερα κέρδη, λόγω ασφαλιστικών, ενώ στο 49,3 διαμορφώθηκε ο δείκτης PMI τον Ιανουάριο. Aνοδικό προδιαγράφεται το ξεκίνημα για τη Wall.

Συνεχίζεται το θετικό κλίμα στις ευρωαγορές, με τη Βρετανία να σημειώνει τα υψηλότερα κέρδη, ως απόρροια του νέου θεσμικού πλαισίου που θα υιοθετήσει η αρμόδια επιτροπή, αναφορικά με το ύψος των κεφαλαίων που απαιτείται να διαθέτουν υπό την κατοχή τους.

Αναλυτές της αγοράς υποστηρίζουν πως οι ασφαλιστικές ”κέρδισαν λίγο ακόμα χρόνο” και δεν χρειάζεται να πουλήσουν περαιτέρω μετοχές από το χαρτοφυλάκιό τους.

Εξάλλου, στο 49,3 διαμορφώθηκε ο δείκτης PMI της ευρωζώνης για το μήνα Ιανουάριο, έναντι 48,4 το Δεκέμβριο ενώ οι αναλυτές θεωρούσαν πως θα διαμορφωθεί στο 48,7.

Κέρδη σημειώνουν, μεταξύ άλλων, οι τίτλοι της Aviva, της Prudential, της Αegon, αλλά και Βritannic.

Στον αντίποδα, πτώση σημειώνουν, μεταξύ άλλων, οι τίτλοι της Ericsson, και της Omega Pharma.

Στη Γερμανία, η άνοδος του DAX οφείλεται, μεταξύ άλλων, στην ήττα του καγκελαρίου Σρέντερ στις εκλογές στην Κάτω Σαξονία και την Έσση, με τους χρηματιστές να ελπίζουν πως δεν θα προχωρήσει σε ενίσχυση της φορολογίας.

Εξάλλου, πτωτικός στο 54 αναμένεται να διαμορφωθεί ο βιομηχανικός δείκτης ISM για το μήνα Ιανουάριο, ενώ τα futures στη Wall προδιαγράφουν ανοδικό ξεκίνημα.

Στις 3.667 μονάδες κινείται ο FTSE 100, σημειώνοντας κέρδη ύψους 2,81%, ενώ στις 2.764 μονάδες βρίσκεται ο δείκτης DAX καταγράφοντας κέρδη ύψους 0,59%.

Εξάλλου, ανοδικά (0,69%) κινείται ο CAC 40, στις 2.958 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v