Ευρωζώνη: Ανοδος για PMI και ανεργία (update)

Αύξηση στο 49,3 κατέγραψε ο δείκτης μεταποιητικού τομέα (PMI) στην ευρωζώνη τον Ιανουάριο, έναντι 48,4 το Δεκέμβριο, ενώ ανοδικά κινήθηκε και ο δείκτης ανεργίας το Δεκέμβριο, διαμορφούμενος στο 8,5%, έναντι του 8,4% το Νοέμβριο.

Ευρωζώνη: Ανοδος για PMI και ανεργία (update)
Ανοδο κατέγραψε η ανεργία της ευρωζώνης το Δεκέμβριο και διαμορφώθηκε στο 8,5%, έναντι του 8,4%, όπου είχε βρεθεί το Νοέμβριο και ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι δεν θα υπάρξει μεταβολή στο ποσοστό.

Εξάλλου, αύξηση στο 49,3 κατέγραψε ο δείκτης μεταποιητικού τομέα (PMI) τον Ιανουάριο, έναντι 48,4 το Δεκέμβριο, ενώ οι αναλυτές προέβλεψαν πως θα διαμορφωθεί στο 48,7.

Αναλυτές της αγοράς εξέφρασαν την απογοήτευσή τους, αφού ο δείκτης αδυνατεί να ”διασπάσει” το επίπεδο των 50 ”μονάδων”, το οποίο διαχωρίζει την ανάπτυξη από την ύφεση.

Η ”προβληματική εικόνα” της Γερμανίας, οι υψηλές πετρελαϊκές τιμές, αλλά και ο επικείμενος πόλεμος στο Ιράκ, οδηγούν τις επιχειρήσεις να περιορίσουν τις επενδύσεις τους, αλλά και τους καταναλωτές να εμφανίζονται πιο επιφυλακτικούς, σχολιάζουν αναλυτές της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v