Οι ασφαλιστικές ωθούν υψηλότερα τις ευρωαγορές

Θετικές διαθέσεις διαμορφώνονται για τις ευρωαγορές, με τις ασφαλιστικές εταιρίες να καταγράφουν τα σημαντικότερα κέρδη, ύστερα από την απόφαση της αρμόδιας βρετανικής αρχής να αναλάβει μέτρα, ώστε να εμποδίσει τις εταιρίες να προχωρήσουν σε πώληση μετοχών του χαρτοφυλακίου τους.

Θετικές διαθέσεις διαμορφώνονται για τις ευρωαγορές, με τις ασφαλιστικές εταιρίες να καταγράφουν τα σημαντικότερα κέρδη, ύστερα από την απόφαση της αρμόδιας βρετανικής αρχής να αναλάβει μέτρα ώστε να εμποδίσει τις εταιρίες να προχωρήσουν σε πώληση μετοχών τους.

Η άνοδος οφείλεται εν μέρει και στην καλή πορεία της Wall Street την Παρασκευή, αναφέρουν αναλυτές της αγοράς.

Ανοδικά κινούνται, μεταξύ άλλων, οι μετοχές της Aviva της Britannic αλλά και της General Group.

Εξάλλου, πτώση σημειώνουν οι τίτλοι της Ericsson, αφού η εταιρία σημείωσε ζημιές για έβδομο συνεχές διάστημα, ενώ στελέχη της εξέφρασαν την απαισιοδοξία τους για την πορεία του τηλεπικοινωνιακού κλάδου.

Πτώση σημειώνουν οι μετοχές των αεροπορικών εταιριών με την ΚLM να καταγράφει τα σημαντικότερα κέρδη, ενώ ανάλογα κινούνται και οι τίτλοι της Serono (εταιρία βιοτεχνολογίας), αφού τα αποτελέσματα δ΄ τριμήνου της εταιρίας δεν ικανοποίησαν τους αναλυτές.

Στις 3.669 μονάδες κινείται ο δείκτης FTSE 100, καταγράφοντας κέρδη ύψους 2,86%, ενώ κέρδη ύψους 1,31% σημειώνει ο DAX, στις 2.785 μονάδες.

Εξάλλου, κέρδη ύψους 1,13% καταγράφει ο CAC 40 στις 2.971 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v