Ευρωζώνη: Υποχώρηση πληθωρισμού-λιανικών πωλήσεων

Υποχώρηση στο 2,1% δείχνουν οι αρχικές εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό Ιανουαρίου της Ευρωζώνης (ετήσια βάση), έναντι του 2,2% που προέβλεπαν οι αναλυτές. Υποχώρηση 0,5% κατέγραψαν εξάλλου οι λιανικές πωλήσεις του Νοεμβρίου, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για υποχώρηση κατά 1,2%.

Ευρωζώνη: Υποχώρηση πληθωρισμού-λιανικών πωλήσεων
Υποχώρηση έναντι προηγούμενης επίδοσης και εκτιμήσεων κατέγραψε, σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή της ευρωζώνης για το μήνα Ιανουάριο, καθώς, σε ετήσια βάση, διαμορφώθηκε στο 2,1%.

Το Δεκέμβριο του 2002, έναντι του Δεκεμβρίου 2001, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 2,3%, ενώ για τον πρώτο μήνα του 2003 οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα διαμορφωθεί στο 2,2%.

Εξάλλου, υποχώρηση κατά 0,5% εμφάνισαν οι λιανικές πωλήσεις στη ζώνη του ευρώ για το μήνα Νοέμβριο, έναντι του Οκτωβρίου, εμφανίζοντας υποχώρηση 0,4% σε επίπεδο έτους. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι σε επίπεδο μήνα η υποχώρηση θα άγγιζε το 1,2%, ενώ σε επίπεδο έτους, το 0,6%.

Στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι λιανικές πωλήσεις Νοεμβρίου, αν και υποχώρησαν κατά 0,4% σε σχέση με τον Οκτώβριο, ήταν αυξημένες κατά 1% σε ετήσια βάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v