Στο... ρελαντί οι ευρωαγορές εν αναμονή Πάουελ

Σε θετικό έδαφος πέρασαν oι αγορές του Λονδίνου και της Φρανκφούρτης, με τις τηλεπικοινωνιακές εταιρίες -και ιδιαίτερα τη Vodafone- να σημειώνουν τα υψηλότερα κέρδη, ενώ επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι αναλυτές, εν όψει της ομιλίας Πάουελ στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Σε θετικό έδαφος πέρασαν oι αγορές του Λονδίνου και της Φρανκφούρτης, με τις τηλεπικοινωνιακές εταιρίες -και ιδιαίτερα τη Vodafone- να σημειώνουν τα υψηλότερα κέρδη, ενώ επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι αναλυτές, εν όψει της συνάντησης Πάουελ – Συμβουλίου Ασφαλείας.

Κέρδη σημειώνουν οι μετοχές της Vodafone, ύστερα από την ανακοίνωσή της πως θα πωλήσει την Japan Telecom, κίνηση που φαίνεται να ικανοποιεί την αγορά, αφού θα ενισχύσει τη ρευστότητα της εταιρίας.

Ανοδικά κινούνται επίσης οι τίτλοι της BNP Paribas, αφού τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρία για το δ΄ τρίμηνο του 2002 ικανοποίησαν τους αναλυτές.

Εξάλλου, σε θετικό έδαφος κινούνται οι ασφαλιστικές εταιρίες, ενώ αναλυτές της αγοράς υποστηρίζουν πως η άνοδος έχει συνέχεια.

Στον αντίποδα, συνεχίζουν να κινούνται στο κόκκινο, οι μετοχές της Commerzbank, αφού με αφορμή τις πρώτες ζημιές που κατέγραψε η τράπεζα στην ιστορία της, η SSSB διατήρησε επιφυλάξεις για την κερδοφορία της.

Στο μακροοικονομικό πεδίο, σε υψηλά 4 ½ ετών διαμορφώθηκε η ανεργία στη Γερμανία για τον Ιανουάριο, ”σκορπώντας θλίψη” στους αναλυτές για την πορεία της οικονομίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το σύνολο των αναλυτών χαρακτηρίζουν ως κομβικό σημείο για τις αγορές τη συνάντηση Πάουελ με το Συμβούλιο Ασφαλείας, θεωρώντας πως θα καθορίσει τις περαιτέρω τάσεις.

Εξάλλου, πτωτικά στο 54 εκτιμάται ως θα διαμορφωθεί ο δείκτης υπηρεσιών ISM Ιανουαρίου στις ΗΠΑ, ενώ τα futures προδιαγράφουν ελαφρώς πτωτικό ξεκίνημα στη Wall.

Στις 3609 μονάδες κινείται ο δείκτης FTSE 100 (-0,54%), ενώ στις 2.643 μονάδες κινείται ο DAX, καταγράφοντας κέρδη κατά 0,39%.

Εξάλλου, στις 2.854 μονάδες βρίσκεται ο CAC 40, υποχωρώντας κατά 0,33%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v