Πτώση για Παρίσι- Φρανκφούρτη, νεύρα για Λονδίνο

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινούνται αυτή την ώρα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς αρνητική επιρροή ασκούν οι ρευστοποιήσεις στη Wall Street που αποδίδονται τόσο στην ανακοίνωση των αποθεμάτων επιχειρήσεων, όσο και σε δυσμενείς εταιρικές προβλέψεις.

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινούνται αυτή την ώρα Παρίσι και Φρανκφούρτη, ενώ συχνές μεταβολές παρουσιάζει ο αγγλικός δείκτης, καθώς στο συνεχιζόμενο κλίμα ανασφάλειας που αφορά το ενδεχόμενο πολέμου στο Ιράκ, προστίθενται τα μακροοικονομικά και εταιρικά υπερατλαντικά νέα που πιέζουν τη Wall.

Νευρικότητα επιδεκνύει το χρηματιστήριο του Λονδίνου, με το δείκτη FTSE 100 να πραγματοποιεί συχνές εναλλαγές προσήμου, περνώντας αυτή την ώρα σε θετικό έδαφος, ενισχυμένος κατά 0,14% στις 3602,20 μονάδες.

Ο δείκτης Dax στην Φρανκφούρτη, αυτή την ώρα καταγράφει απώλειες της τάξεως του 1,75%, διαμορφούμενος στις 2602,70 μονάδες, ενώ στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 υποχωρεί κατά 0,98%, βρισκόμενος στις 2.808,25 μονάδες.

Σε εταιρικό επίπεδο, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, Deutsche Bank κατάφερε να περιορίσει κάπως τις αρχικές απώλειές της, μετά την ανακοίνωση ζημιών για το τέταρτο τρίμηνο.

Απώλειες καταγράφει και η Vivendi Universal, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής εταιρίας ΜΜΕ, Ζαν Ρενέ Φουρτού ανακοίνωσε την απόλυση του επικεφαλής της μονάδας συνδρομητικής τηλεόρασης, ενώ ακύρωσε και την προγραμματισμένη εισαγωγή της εταιρίας στο χρηματιστήριο αποκλείοντας παράλληλα και την πώλησή της.

Αρνητική επίπτωση είχε στις αγορές η ανακοίνωση της Standard & Poor’s ότι θα θέσει υπό επιτήρηση δέκα ευρωπαϊκές εταιρίες, μεταξύ των οποίων η Arcelor, η Michelin, η Deutsche Post, η Rolls-Royce και η ThyssenKrup.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v