Αγγλία:Ρεκόρ πτώσης βιομηχανικής παραγωγής το 2002

Κατά 0,2% υποχώρησε η αγγλική βιομηχανική παραγωγή Δεκεμβρίου, έναντι του προηγούμενου μήνα, ενώ για το σύνολο του 2002 καταγράφηκε η μεγαλύτερη υποχώρηση των τελευταίων 11 ετών, στο 4%.

Αγγλία:Ρεκόρ πτώσης βιομηχανικής παραγωγής το 2002
Υποχώρηση της τάξης του 0,2% εμφάνισε η βιομηχανική παραγωγή Δεκεμβρίου της Μ. Βρετανίας, έναντι του Νοεμβρίου, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν μικρή άνοδο κατά 0,1% και ενώ τον προηγούμενο μήνα το ποσοστό της υποχώρησης ήταν στο –0,5%.

Συνολικά για το 2002, η μεταποιητική δραστηριότητα της Μ. Βρετανίας κατέγραψε υποχώρηση κατά 4% -τη μεγαλύτερη των τελευταίων 11 ετών, από το 1995 (5%). Κύριοι παράγοντες της συρρίκνωσης ήταν, σύμφωνα με αναλυτές, ο ηλεκτρολογικός τομέας και ο τομέας οπτικού εξοπλισμού.

”Δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι τα πράγματα βελτιώνονται”, σχολίασε στέλεχος βρετανικής επιχείρησης. ”Έχουμε κατά πολύ λιγότερες παραγγελίες και έχουμε ήδη περικόψει το προσωπικό μας μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο”.

Να σημειωθεί ότι τα στοιχεία ανακοινώθηκαν μία μόλις ημέρα μετά την αιφνίδια περικοπή επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας κατά 0,25%. Το αρμόδιο βρετανικό συμβούλιο της νομισματικής επιτροπής επικαλέστηκε τις ενδείξεις επιβράδυνσης που εμφανίζει η αγγλική οικονομία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v