Deutsche Bank: Ζημιές ανακοίνωσε για το δ΄ τρίμηνο

Αισιόδοξη παραμένει για το 2003 η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή τράπεζα, Deutsche Bank, παρά τις ζημίες που κατέγραψε για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, ύστερα από την απαξίωση μέρους των επενδύσεών της, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για κέρδη ύψους 202 εκατ. ευρώ.

Deutsche Bank: Ζημιές ανακοίνωσε για το δ΄ τρίμηνο
Ζημίες κατέγραψε για το τέταρτο τρίμηνο η Deutsche Bank, για δεύτερη συνεχόμενη περίοδο, ύστερα από την απαξίωση μέρους των επενδύσεών της, παραμένοντας ωστόσο αισιόδοξη για το 2003.

Η γερμανική τράπεζα κατέγραψε ζημίες ύψους 105 εκατ. ευρώ στη διάρκεια του τετάρτου τριμήνου, σε σχέση με το ποσό του 1 δισ. ευρώ σε ζημιές, της αντίστοιχης περιόδου του προηγουμένου έτους. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει ότι η Deutsche Bank θα κατέγραφε κέρδη της τάξης των 202 εκατ. ευρώ.

Τα προ φόρων κέρδη της γερμανικής τράπεζας ανήλθαν στο ποσό των 237 εκατ. ευρώ, έναντι των ζημιών 1,1 δισ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του προηγουμένου έτους. Οι εκτιμήσεις ωστόσο των αναλυτών έκαναν λόγο για κέρδη της τάξης των 404 εκατ. ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Γιόζεφ Άκερμαν, προσπαθεί να περικόψει το κόστος δίνοντας ώθηση στην κερδοφορία της τράπεζας, απολύοντας 14.500 υπαλλήλους, ενώ πούλησε τμήματα της Deutsche Bank, ύψους περί τα 8,5 δισ. δολάρια.

Ακόμη, η Deutsche Bank ανέλαβε χρεώσεις ύψους 423 εκατ. ευρώ στο τέταρτο τρίμηνο προκειμένου να καλύψει πιθανές επισφάλειες, ποσό που είναι χαμηλότερο από το αντίστοιχο των 790 εκατ. ευρώ του προηγουμένου τριμήνου.

Εξάλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας, το κόστος υποχώρησε κατά 17% στο 2002, ενώ τα έσοδα υποχώρησαν κατά 10%. Όσον αφορά συνολικά στο 2002, η Deutsche Bank ανακοίνωσε προ φόρων κέρδη ύψους 3,5 δισ. ευρώ, έναντι των 1,8 δισ. ευρώ του προηγουμένου έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v