Ισχυρές πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, επηρεασμένα από το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στη Wall Street, αλλά και από τις αρνητικές διεθνείς εξελίξεις, στον απόηχο της ομιλίας του Κόλιν Πάουελ ενώπιον του ΟΗΕ.

Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, επηρεασμένα από το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στη Wall Street αυτή την ώρα, αλλά και από την αβεβαιότητα στο θέμα του Ιράκ, μετά την ομίλία του Κόλιν Πάουελ στον ΟΗΕ.

Αυξημένη παραμένει η ανησυχία των επενδυτών για τις εξελίξεις στο Ιράκ, ενώ η μείωση της παραγωγικότητας στις ΗΠΑ και οι απειλές της Νοτίου Κορέας ότι θα χτυπήσει πρώτη σε περίπτωση ενίσχυσης των αμερικανικών στρατευμάτων στην περιοχή εντείνουν το κλίμα ανασφάλειας των επενδυτών.

Στην Βρετανία ειδικότερα, η αιφνιδιαστική μείωση των επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας δεν φαίνεται να επενέργησε θετικά στην αγορά του Λονδίνου, καθώς έντονες ήταν οι ρευστοποιήσεις, ιδιαίτερα στον τεχνολογικό τομέα. Ο δείκτης FTSE 100 κατέγραψε απώλειες της τάξεως του 2,22%, διαμορφούμενος στις 3597,00 μονάδες.

Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC έκλεισε με απώλειες της τάξεως του 1,68%, διαμορφούμενος στις 2.836,18 μονάδες, καθώς οι επενδυτές εξαργύρωσαν τα χθεσινά κέρδη των τραπεζικών μετοχών της Credit Agricole και Credit Lyonnais.

Στη Φρανκφούρτη αυτή την ώρα, ο δείκτης DAX καταγράφει σημαντικές απώλειες της τάξεως του 3,26%,διαμορφούμενος στις 2637,10 μονάδες καθώς η σημαντική υποχώρηση των βιομηχανικών παραγγελιών αλλά και η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, παρόλο που ήταν αναμενόμενη, επέδρασε αρνητικά στο δείκτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v