Αυξημένη κατά 44% η πελατεία της EasyJet

Αύξηση της τάξεως του 44% είχε στην επιβατική της κίνηση σε σχέση με πέρυσι η EasyJet, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους στην Ευρώπη, καθώς προσέθεσε νέα δρομολόγια, ενώ παράλληλα αύξησε και την πληρότητα των αεροσκαφών της.

Αυξημένη κατά 44% η πελατεία της EasyJet
Αύξηση της τάξεως του 44% είχε στην επιβατική της κίνηση σε σχέση με πέρυσι η EasyJet, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους στην Ευρώπη, καθώς προσέθεσε νέα δρομολόγια.

Η EasyJet μετέφερε 1,5 εκατ. άτομα κατά τον Ιανουάριο, ενώ κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο οι πελάτες της έφτασαν το 1,04 εκατομμύριο, συμπεριλαμβανομένων των επιβατών της Go Fly, την οποία εξαγόρασε τον Αύγουστο. Η πληρότητα, αυξήθηκε στο 77,5%, από το 76%.

Τόσο η EasyJet όσο και η Ryanair Holdings αυξάνουν τους προορισμούς τους και τη συχνότητα των δρομολογίων τους, εκμεταλλευόμενες το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι δεν είναι διατεθειμένοι να δαπανήσουν υψηλά ποσά για τις μεταφορές τους.

Οι μεγάλες εταιρίες όπως η British Airways μειώνουν τις τιμές τους για τις κοντινές πτήσεις, προκειμένου να προσελκύσουν επιβάτες, καθώς παρατηρείται στροφή των πελατών προς τις εταιρίες χαμηλού κόστους.

Οι μετοχές της EasyJet σημείωσαν έως 14% άνοδο στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, φτάνοντας τις 235 πένες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v