Προτιμούν το ”κόκκινο” οι ευρωπαϊκές αγορές

Διευρύνουν τις απώλειές τους αυτή την ώρα τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, συμβαδίζοντας με τις χρηματαγορές των ΗΠΑ, καθώς συνεχίζει να βαραίνει στην ψυχολογία των επενδυτών το ενδεχόμενο πολέμου με το Ιράκ, ενώ ορατός παραμένει ο κίνδυνος τρομοκρατικής επίθεσης.

Διευρύνουν τις απώλειές τους αυτή την ώρα τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, συμβαδίζοντας με τις χρηματαγορές των ΗΠΑ, καθώς συνεχίζει να βαραίνει στην ψυχολογία των επενδυτών το ενδεχόμενο πολέμου με το Ιράκ, ενώ δεν αποκλείεται ο κίνδυνος τρομοκρατικής επίθεσης.

Οι ευρωπαίοι επενδυτές στρέφονται σήμερα σε ασφαλέστερα επενδυτικά καταφύγια, ωθώντας υψηλότερα τις εταιρίες κοινής ωφέλειας, όπως η E.ON και η Suez. Στον αντίποδα, βρέθηκαν τεχνολογικές, ασφαλιστικές και αρκετές ακόμα μετοχές.

Απώλειες καταγράφει αυτή την ώρα η Munich Re, καθώς η Merrill Lynch μείωσε στο μισό τις προβλέψεις της για τα κέρδη της μεγαλύτερης αντασφαλιστικής εταιρίας στον κόσμο.

Επίσης, πιέσεις δέχονται οι μετοχές της British Airways, η οποία δήλωσε ότι αναμένεται να αντιμετωπίσει περισσότερες οικονομικές δυσκολίες από πέρσι, καθώς σε περίπτωση πολέμου θα μειωθεί η ζήτηση για μεταφορές.

Σε αρνητικό μετατράπηκε το πρόσημο του δείκτη FTSE 100 στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, καταγράφοντας αυτή την ώρα απώλειες της τάξεως του 0,55%, στις 3579,40 μονάδες.

Παράλληλα, τα άλλα δύο μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εντείνουν τις απώλειές τους. Στο χρηματιστήριο του Παρισιού, ο δείκτης CAC 40 καταγράφει απώλειες της τάξεως του 1%, στις 2768,65 μονάδες, ενώ στο ίδιο πνεύμα στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, ο δείκτης Dax βρίσκεται κατά 1,15% χαμηλότερα, στις 2539,88 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v