S&P: Προς υποβάθμιση 12 ευρωπαϊκών εταιριών

Σε προς τα κάτω αναθεώρηση της πιστοληπτικής ικανότητας 12 μεγάλων ευρωπαϊκών εταιριών φαίνεται ότι προσανατολίζεται ο οίκος Standard and Poor’s, ως αποτέλεσμα ”μαύρης τρύπας” που εμφανίζεται στις δραστηριότητες των συνταξιοδοτικών τους ταμείων.

S&P: Προς υποβάθμιση 12 ευρωπαϊκών εταιριών
Αντιμέτωπες με την υποτίμηση της πιστοληπτικής τους ικανότητας από τον οίκο S&P φαίνεται ότι είναι δώδεκα σημαντικές ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, ως αποτέλεσμα της ”μαύρης τρύπας” που εμφανίζουν τα συνταξιοδοτικά τους ταμεία.

Αυτό προκύπτει από το flash note που δημοσιοποίησε η Standard and Poor’s την Παρασκευή και είχε τη μορφή προειδοποίησης. Συγκεκριμένα, ο οίκος δημοσιοποίησε την πρόθεσή του να περικόψει το rating των BAE Systems, Pilkington, Rolls-Royce, J Sainsbury, GKN Holdings (Μ. Βρετανία), Deutsche Post, Linde, ThyssenKrupp (Γερμανία) Arcelor, Michelin, Portugal Telecom, και TPG (λοιπές χώρες), αν οι τιμές των μετοχών -και κατά συνέπεια οι επιδόσεις των ταμείων τους- δεν εμφανίσουν ανάκαμψη.

Οι εταιρίες αυτές, αν και φυσικά δεν είναι οι πρώτες που αντιμετωπίζουν προς τα κάτω αναθεωρήσεις της πιστοληπτικής τους ικανότητας, είναι οι πρώτες για τις οποίες παρόμοια εξέλιξη συνδέεται με τις δραστηριότητες των συνταξιοδοτικών τους ταμείων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v