Αφορμή πιέσεων στην Ευρώπη οι γεωπολιτικοί φόβοι

Καθοδικό διαμορφώνεται το κλίμα στις ευρωαγορές, αφού οι γεωπολιτικές ανησυχίες συνεχίζουν να ”βαραίνουν”, ενώ στο δυσμενές κλίμα συμβάλλουν και οι απώλειες που σημείωσε η Wall την Παρασκευή. Εν τούτοις, αφορμή ανόδου πιθανόν να δώσουν τα θετικά εταιρικά νέα από Roche, British Airways, Deutsche Bank.

Καθοδικό διαμορφώνεται το κλίμα στις ευρωαγορές, αφού οι γεωπολιτικές ανησυχίες συνεχίζουν να βαραίνουν τις αγορές, ενώ στο κακό κλίμα συμβάλλουν οι απώλειες που σημείωσε η Wall την Παρασκευή. Εν τούτοις, αφορμή ανόδου πιθανόν να δώσουν θετικά εταιρικά νέα.

Πτωτικά κινούνται οι τίτλοι της Allianz, αφού στελέχη της ασφαλιστικής εταιρίας αρνήθηκαν να σχολάσουν δημοσιεύματα τύπου, που υποστήριζαν πως η εταιρία θα προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου.

Αντίθετα, σε αρνητικό έδαφος κινείται η μετοχή της Vivendi, με την εταιρία να σημειώνει πτώση κατά 1% στις πωλήσεις δ΄ τριμήνου.

Εξάλλου, στο ”πράσινο κινούνται” οι φαρμακευτικές εταιρίες, με καταλύτη την Roche, η οποία προσέφερε 1,2 δισ. δολ. για την εξαγορά της Disetronic.

Ανοδικά κινούνται και οι τίτλοι της British Airways, αφού η εταιρία σημείωσε κέρδη στο γ΄ τρίμηνο της οικονομικής χρήσης, ενώ προέβλεψε πως θα καταγράψει κέρδη και στο σύνολο του έτους.

Μικρά κέρδη σημειώνουν οι τίτλοι της Deutsche Bank, με την τράπεζα να αναβαθμίζεται από την Morgan Stanley.

Στις 3.689 μονάδες κινείται ο δείκτης FTSE 100, σημειώνοντας απώλειες ύψους 0,26%, ενώ στις 2.357 μονάδες βρίσκεται ο δείκτης DAX (-0,47%).

Eξάλλου, πτώση κατά 1,04% σημειώνει ο CAC 40, στις 2.767 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v