Σταθεροποιούνται οι ευρωαγορές

Τα κέρδη του τραπεζικού κλάδου είναι αυτά που μετέτρεψαν σε θετικό το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά και την ανακοίνωση της ΕΚΤ με την οποία αποσαφηνίζει τις προθέσεις της. Με ενδιαφέρον αναμένονται τα στοιχεία για τις πωλήσεις λιανικής και τα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ, ενώ τα futures να καταγράφουν οριακά πτωτικές τάσεις.

Σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφουν οι αγορές, κατορθώνοντας να κινηθούν σε θετικό πλέον έδαφος, ύστερα από την ανακοίνωση θετικών αποτελεσμάτων αρκετών τραπεζών.

Με ενδιαφέρον αναμένονται τα στοιχεία για τις πωλήσεις λιανικής στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου αναμένεται να καταγράψουν πτώση 0,6% τον Ιανουάριο έναντι της αύξησης κατά 1,2% τον προηγούμενο μήνα, καθώς και τα στοιχεία για τις αιτήσεις παροχής επιδομάτων ανεργίας.

Η βρετανική τράπεζα Barclays καταγράφει κέρδη ύψους 5,7% ύστερα από την ανακοίνωση υποχώρησης των κερδών της κατά 16% στα 993 εκατ. στερλίνες έναντι εκτιμήσεων για υποχώρηση στα 973 εκατ. στερλίνες.

Κέρδη της τάξης του 3% καταγράφει και η μετοχή της μεγαλύτερης ολλανδικής τράπεζας, ABN Amro, καθώς ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του τετάρτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 29%, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις για 18%.

Υψηλότερα κατά 2,1% κινείται και ο τίτλος της γαλλικής Societe Generale, παρά την ανακοίνωση υποχώρησης των κερδών του τετάρτου τριμήνου κατά 18%.

Αντίθετα, πτωτικές τάσεις καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες, ύστερα από την ανακοίνωση της μείωσης των πωλήσεων αυτοκινήτων κατά 7% τον Ιανουάριο.

Η Unilever, σημειώνει κέρδη κοντά στο 2% κατορθώνοντας να ξεπεράσει τις αρχικές απώλειες που κατέγραφε ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, τα οποία μόλις που κατόρθωσαν να ανταποκριθούν στις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Εξάλλου, στη μηνιαία έκθεσή της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναφέρει πως τα επιτόκια βρίσκονται στην κατάλληλη θέση ώστε να υποστηρίξουν την ανάκαμψη της ευρωοικονομίας, για την οποία ωστόσο διαβλέπει κινδύνους, τους οποίους και είχε προβλέψει όταν μείωσε τα επιτόκια την τελευταία φορά.

Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο διαμορφώνεται στις 3635,3 μονάδες με κέρδη 0,53%, ενώ και ο DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει άνοδο 0,39% στις 2580,95 μονάδες. Το Παρίσι υποχωρεί οριακά κατά 0,05% στις 2769,23 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v