Aσφαλιστικές, πετρελαϊκές ”ανεβάζουν” την Ευρώπη

Διευρύνονται τα κέρδη των ευρωπαϊκών αγορών, με τους κλάδους των πετρελαϊκών και ασφαλιστικών εταιριών να καταγράφουν τα υψηλότερα κέρδη, ενώ θετικά στις διαθέσεις των επενδυτών επιδρά η ”αποκλιμάκωση” γύρω από το Ιράκ. Ανοδικό προδιαγράφεται το ξεκίνημα στη Wall, σύμφωνα με τα futures.

Διευρύνονται τα κέρδη των ευρωπαϊκών αγορών, με τους κλάδους των πετρελαικών και ασφαλιστικών εταιριών να καταγράφουν τα υψηλότερα κέρδη, ενώ θετικά στις διαθέσεις των επενδυτών επιδρά η ”αποκλιμάκωση” του θέματος στο Ιράκ.

”Αποκλιμάκωση” η οποία μεταφράζεται από επενδυτές και μερίδα αναλυτών ως ενδεχόμενο απομάκρυνσης του πολέμου, αφού η διχογνωμία στο ΝΑΤΟ, αλλά και η κίνηση καλής θέλησης του Ιράκ, πιθανόν να λειτουργήσουν ως ανάχωμα στις ”πολεμικές πιέσεις”.

Εν τούτοις, διεθνείς αναλυτές διατηρούν τις επιφυλάξεις τους, υπογραμμίζοντας πως η πλάστιγγα γέρνει υπέρ μιας πολεμικής σύγκρουσης.

Στα εταιρικά νέα, υψηλότερα κινείται η μετοχή της Total Fina Elf, ως απόρροια των αυξημένων πωλήσεων (14%) που σημείωσε στο δ΄ τρίμηνο του 2002, ενώ κέρδη σημειώνουν και οι τίτλοι της BP.

Eξάλλου, η αναβάθμιση της Fortis από την Morgan Stanley, λειτούργησε καταυτικά για τον κλάδο των ασφαλιστικών εταιριών, ο οποίος καταγράφει τα σημαντικότερα κέρδη στην Ευρώπη, με προεξάρχουσες τις ABN Amro και Αxa.

Αντίθετα, πτωτικά κινείται η μετοχή της Philips, αφού τα αποτελέσματα της εταιρίας δεν ικανοποίησαν την αγορά.

Απώλειες σημειώνουν επίσης οι τίτλοι της φαρμακευτικής Akzo Nobel, με την εταιρία να ”δηλώνει” την απαισιοδοξία της για τα αποτελέσματά της το 2003.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα Futures προδιαγράφουν ανοδικό ξεκίνημα στη Wall.

Στις 3.641 μονάδες βρίσκεται ο δείκτης FTSE 100, σημειώνοντας κέρδη ύψους 1,75%, ενώ στις 2.626 μονάδες κινείται ο DAX (1,58%).

Εξάλλου, κέρδη ύψους 2.817 μονάδες βρίσκεται ο CAC 40, καταγράφοντας κέρδη ύψους 1,62%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v