Υποχώρησαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Κατά 7% υποχώρησαν οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στις αγορές της Ευρώπης τον Ιανουάριο, με την Toyota ωστόσο να κερδίζει μερίδιο μετοχής, καθώς οι πωλήσεις τόσο της Fiat όσο και της Renault ακολούθησαν πτωτική πορεία.

Υποχώρησαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη
Η ιαπωνική Toyota βγήκε κερδισμένη από τις αυτοκινητοβιομηχανίες τον Ιανουάριο, καθώς οι πωλήσεις του κλάδου στην Ευρώπη υποχώρησαν κατά 7%.

Οι πωλήσεις υποχώρησαν στα 1,19 εκατ. οχήματα από το ποσοστό των 1,28 εκατ. του προηγούμενου έτους, όπως ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία κατασκευαστών αυτοκινήτων (ACEA).

Η επιβράδυνση των οικονομικών μεγεθών, οι ανησυχίες για έναν πιθανό πόλεμο στο Ιράκ, αλλά και οι φόβοι για την αύξηση της ανεργίας έχουν περιορίσει τη ζήτηση για νέα αυτοκίνητα.

Οι πωλήσεις της Fiat υποχώρησαν κατά 22,8% στα 102.932 οχήματα, ενώ οι πωλήσεις του μοντέλου Stilo δεν κατόρθωσαν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες. Αντίστοιχα, οι πωλήσεις της Renault σημείωσαν πτώση 17,5%, καθώς η ζήτηση για τα μοντέλα Clio και Laguna της εταιρίας υποχώρησε.

Αντίθετα, από την αρνητική πορεία των ευρωπαϊκών εταιριών αυτοκινήτου επωφελήθηκαν οι ιαπωνικές. Χαρακτηριστικό είναι ότι η Mazda, θυγατρική πλέον της Ford, κατέγραψε αύξηση πωλήσεων κατά 70%, ενώ και η Toyota αύξησε τις πωλήσεις της κατά 5,6%, με το μερίδιό της να διαμορφώνεται στο 4,6%.

Η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων της Ευρώπης, η γερμανική Volkswagen, είδε τις πωλήσεις της να υποχωρούν κατά 5,7%, κυρίως εξαιτίας της αντίστοιχης υποχώρησης των πωλήσεων των αυτοκινήτων Audi κατά 12,4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v