Υψηλότερα κατά 18% τα κέρδη της Unilever

Αύξηση της τάξης του 18% κατέγραψαν τα κέρδη της Unilever στο τέταρτο τρίμηνο, καθώς αυξήθηκαν οι πωλήσεις νέων προϊόντων των ήδη γνωστών ονομάτων της μεγαλύτερης εταιρίας τροφίμων και καταναλωτικών ειδών παγκοσμίως.

Υψηλότερα κατά 18% τα κέρδη της Unilever
Κατά 18% αυξήθηκαν τα κέρδη της Unilever, του μεγαλύτερου ομίλου τροφίμων και καταναλωτικών ειδών παγκοσμίως, κυρίως εξαιτίας της ενίσχυσης των πωλήσεων νέων προϊόντων ήδη καταξιωμένων ονομάτων, όπως το σαπούνι Dove και η μαγιονέζα Hellmanns.

Τα κέρδη της εταιρίας διαμορφώθηκαν στα 271 εκατ. ευρώ ή 26 σεντς ανά μετοχή, από το ποσό των 230 εκατ. ευρώ ή 22 σεντς ανά μετοχή, της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους, ενώ η Unilever περιμένει αύξηση των κερδών της κατά 10% αυτό το έτος.

Επιπλέον, η Unilever βρίσκεται στον τέταρτο χρόνο εφαρμογής προγράμματος περικοπής 30.000 εργατικών θέσεων και 1.200 φιρμών. Η αμερικανική ανταγωνιστική Procter & Gamble, ακολουθώντας αντίστοιχη στρατηγική, ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι τα κέρδη της αυξήθηκαν κατά 15%.

Για αυτό το έτος, η ολλανδοβρετανική εταιρία περιμένει τις πωλήσεις των κορυφαίων ονομάτων της να αυξηθούν κατά 5-6%, έναντι της αύξησης κατά 5,4% το 2002.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v