Πτωτικό το κλίμα στις ευρωαγορές

Πτωτικές τάσεις διαγράφονται ήδη από την έναρξη της συνεδρίασης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω ανακοίνωσης πληθώρας εταιρικών αποτελεσμάτων, αλλά και των συνεχιζόμενων ανησυχιών για την κρίση σχετικά με το Ιράκ.

Έντονες απώλειες καταγράφουν ήδη από την έναρξη της συνεδρίασης τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέω εταιρικών ανακοινώσεων αλλά και του αρνητικού κλίματος που δημιουργεί η ένταση σχετικά με το Ιράκ.

Πτώση σημειώνει ο τίτλος της Unilever, καθώς ο μεγαλύτερος όμιλος τροφίμων και καταναλωτικών ειδών, ανακοίνωσε τα κέρδη του 2002, τα οποία ήταν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Αντίθετα, τόσο η γαλλική Societe Generale όσο και η ολλανδική ABN Amro, ανακοίνωσαν αποτελέσματα που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Εξάλλου, το πετρέλαιο διαμορφώνεται στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2000, καθώς υποχώρησαν δραματικά τα αποθέματα πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Παράλληλα, η βρετανική τράπεζα Barclays ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του 2002 υποχώρησαν κατά 8,8% στα 2,23 δισ. στερλίνες, ενώ οι αναλυτές περίμεναν ότι το ποσό θα διαμορφωθεί στα 2,2 δισ. στερλίνες.

Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο διαμορφώνεται στις 3570,9 μονάδες με πτώση 1,25%, ενώ και ο CAC 40 στο Παρίσι καταγράφει απώλειες 1,35% στις 2733,08 μονάδες. Ο δείκτης DAX 30 στη Φρανκφούρτη υποχωρεί κατά 1,11% στις 2542,62 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v