Αύξηση 29% στα κέρδη της ABN Amro

Αύξηση της τάξης του 29% κατέγραψαν τα κέρδη της ABN Amro στο τέταρτο τρίμηνο, καθώς υποχώρησαν οι απώλειες από τις επισφάλειες, ενώ παράλληλα επιταχύνθηκαν οι διαδικασίες για την περικοπή του κόστους της μεγαλύτερης ολλανδικής τράπεζας.

Αύξηση 29% στα κέρδη της ABN Amro
Κέρδη υψηλότερα κατά 29% ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο η ABN Amro, καθώς υποχώρησαν οι επισφάλειες και απέδωσαν καρπούς οι προσπάθειες περικοπής του κόστους.

Τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης ολλανδικής τράπεζας αυξήθηκαν στα 685 εκατ. ευρώ ή 43 σεντς ανά μετοχή, σε σχέση με το ποσό των 533 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους.

Η ABN Amro ωστόσο δεν προχώρησε σε εκτιμήσεις για το 2003, κυρίως εξαιτίας των πολιτικών και οικονομικών ανησυχιών, δηλώνοντας απλώς ότι βάσει ενός σενάριο που δεν περιλαμβάνει πόλεμο τα καθαρά κέρδη αναμένεται να είναι λίγο υψηλότερα από ό,τι του 2002.

Ήδη ο ολλανδικός τραπεζικός όμιλος έχει περικόψει κατά 10.000 το εργατικό δυναμικό του, ενώ παράλληλα κλείνει και αρκετά υποκαταστήματα κυρίως στην Ολλανδία, ενώ μειώνει και τις επενδύσεις, προκειμένου να αντιμετωπίσει υποχώρηση των κερδών.

Χαρακτηριστικό είναι πως ο CEO της ABN Amro, Rojkman Groenink, άρχισε να περικόπτει το κόστος πριν από δύο χρόνια, αρκετά νωρίτερα από ό,τι έπραξαν οι ανταγωνιστικές Deutsche Bank και BNP Paribas.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v